Papa Francisc, mesaj de Crăciun: O lăcomie nenăscută marchează toată istoria omenirii
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Papa-Francisc
Papa-Francisc
Papa Francisc, în mesajul de Crăciun,  a condamnat lăcomia lumii, devenită tradiţională şi i-a îndemnat pe oameni să ducă o viaţă mai simplă şi mai puţin materialistă.

Papa Francisc a condamnat diferenţele între bogaţi şi săraci şi a spus că naşterea Mântuitorului într-o simplă iesle ar trebui să-i facă pe toţi să reflecteze la sensul vieţii. 

"A avea, a deţine tot mai mult, dă sensul vieţii pentru multă lume. O lăcomie nenăscută marchează toată istoria omenirii, chiar şi în prezent, când, paradoxal, unii mănâncă zilnic copios şi mulţi nu au nici măcar pâine să trăiască", a declarat Suveranul Pontif, în prima zi a Crăciunului, în faţa a aproximativ 10.000 de credincioşi adunaţi la Catedrala Sfântul Petru din Roma.

Suveranul Pontif a subliniat că Isus lansează un nou model de viaţă: nu mâncaţi şi luaţi tot, ci împărţiţi şi oferiţi.

Liderul Bisericii Catolice s-a referit şi la Bethlehem, care în evreieşte înseamnă "Casa pâinii", fiind denumită şi "Cetatea lui David". "Bethlehem reprezintă momentul crucial pentru a schimba cursul istoriei. Acolo Dumnezeu, în Casa Pâinii, se naşte într-o iesle", a mai amintit Suveranul Pontif. Printre copiii care l-au însoţit pe Papa Francisc în cadrul ceremoniei din Basilica San Pietro se aflau şi doi români din Roma şi Ladispoli.

Vezi si: Rugaciunea de Crăciun. Aduce sănătate și fericire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel