Data actualizării:
Data publicării:

Papa Francisc își lansează noua carte, "Hope". Volumul promite a fi unul despre trecut, prezent și viitor

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Vatican MediaIPA/Sipa USA via Reuters Connect
Vatican MediaIPA/Sipa USA via Reuters Connect

Papa Francisc își va lansa prima autobiografie, intitulată „Hope”, în luna ianuarie a anului viitor, marcând o premieră în istoria Bisericii Catolice - prima carte de memorii scrisă de un suveran pontif aflat încă în funcție. Anunțul a fost făcut de editura Penguin Random House (PRH), care va publica volumul la nivel global.

Lucrarea „Hope” promite să abordeze momente esențiale ale vieții și carierei suveranului pontif, precum și să trateze unele dintre cele mai sensibile și actuale subiecte ale lumii contemporane.

Coautorul cărții, editorul italian Carlo Musso, a colaborat cu Papa Francisc timp de șase ani pentru a aduce la lumină această autobiografie.

Inițial, planul era ca volumul să fie publicat postum, însă apropierea Jubileului din 2025 – un eveniment catolic dedicat iertării, reînnoirii spirituale și sărbătorii, ce are loc o dată la 25 de ani – a influențat decizia de a lansa cartea mai devreme, în contextul „nevoilor timpurilor noastre”, a explicat PRH.

„Hope” relatează povestea personală a Papei Francisc, pornind de la rădăcinile sale italiene și emigrarea strămoșilor în America Latină, trecând prin copilăria și adolescența sa, decizia de a-și urma vocația religioasă și viața sa ca adult. Cartea oferă o perspectivă completă asupra întregii sale perioade ca lider al Bisericii Catolice, reflectând asupra pasiunilor și provocărilor întâmpinate.

„Cartea vieții mele este povestea unei călătorii a speranței, o călătorie pe care nu o pot separa de călătoria familiei mele, a poporului meu, a întregului popor al lui Dumnezeu. În fiecare pagină, în fiecare pasaj, este de asemenea cartea celor care au călătorit cu mine, a celor care au venit înainte, a celor care vor urma”, a declarat Papa Francisc.

„O autobiografie nu este doar povestea noastră privată, ci mai degrabă bagajul pe care îl purtăm cu noi. Iar memoria nu este doar ceea ce ne amintim, ci și ceea ce ne înconjoară. Ea nu vorbește doar despre ceea ce a fost, ci și despre ceea ce va fi”.

„Am fost impresionați de forța narativă și de intimitatea scriiturii, ce reflectă asupra unor întrebări controversate ale vremurilor noastre”, au declarat directorul editorial Daniel Crewe și editorul Shyam Kumar, notează The Guardian.

Cartea va fi lansată oficial pe 14 ianuarie 2025 în peste 80 de țări și va include, pe lângă text, o selecție de fotografii inedite care vor ilustra momente semnificative din viața suveranului pontif.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel