Papa Francisc în România. Florin Chilian: Nu Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici, ci Vlad!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Artistul Florin Chilian a postat pe Facebook un mesaj privind recent încheiata vizită a Papei Francisc în România. Acesta a ironizat, folosindu-se de un text al publicistului Cătălin Sturza, discursul televiziunilor şi al celebrităţilor din România, care s-au metamorfozat pe durata vizitei Suveranului Pontif. 

"Eu unul am tot încercat să le spun că cel care preferă lemnul şi şpaţiile mici este domnul Vlad, nu Dumnezeu. Vlad
Ţepeş este acela care preferă lemnul, lemnul şi spaţiile mici. Cătălin Sturza despre dubla măsură şi ce NU au zis politicienii și jurnaliștii la vizita Papei Francisc: Iohannis nu l-a numit pe papă „fanatic religios”, „infatuat”, și nu i-a dat cu „flit”. Oana Pellea și Tudor Chirilă nu au cerut boicotarea vizitei Papei, și nici nu au zis că vizita Papei ascunde o intenție necurată a guvernului. Andrei Pleșu nu a spus că declarațiile Papei sunt o dovadă de intoleranță, care sunt incompatibile cu „adevăratul creștinism”. CTP nu a zis că nu participă sau nu se uită la vizita Papei „deoarece nu este IDIOT", a scris Florin Chilian pe Facebook. 

Artistul a ironizat, astfel, discursul general al televiziunilor şi celebrităţilor din România, mai mult critic decât laudativ. 

Vizita Papei Francisc în România este cea mai lungă a unui Suveran Pontif. Papa Francisc a stat în România timp de trei zile, timp în care a vizitat Bucureştiul, Iaşiul, Blajul, dar şi localitatea Şumuleu Ciuc. Zeci de mii de oameni au participat la întâlnirile cu Sanctitatea Sa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel