Papa Francisc deplânge faptul că mulți tineri „nu au curajul să se căsătorească“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Suveranul Pontif a deplâns faptul că tot mai mulți tineri „nu au curajul să se căsătorească“.

Papa Francisc a deplâns sâmbătă faptul că "atât de mulţi tineri nu au curajul să se căsătorească" şi i-a îndemnat să se grăbească să facă acest pas, relatează duminică dpa.

Suveranul pontif a declarat că multe mame îi cer să vorbească cu fiii lor care, de exemplu, la vârsta de 37 de ani nu sunt încă căsătoriţi. El a spus că a sfătuit-o în glumă pe una din ele să "nu îi mai calce cămăşile şi să înceapă să-i trimită o parte din ele pentru a-l determina să părăsească cuibul".

Tinerii nu ar trebui să alerge la "mama" atunci când au probleme, ci să privească spre viitor, a declarat papa Francisc la slujba oficiată la încheierea celei de-a zecea Întâlniri Mondiale a Familiilor, în Piaţa Sf. Petru din Roma, la care au participat credincioşi şi reprezentanţi ai Bisericii Catolice, scrie Agerpres.

Papa Ioan Paul al II-lea a iniţiat evenimentul de amploare cu prelegeri şi sărbători bisericeşti, în 1994.

În acest an, au fost aşteptaţi circa 2.000 de delegaţi din 120 de ţări. Cea de-a zecea întâlnire a fost, de fapt, planificată pentru 2021, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Subiectele discutate au inclus sexualitatea, căsătoria şi migraţia. Înainte de eveniment, au existat critici în legătură cu noile linii directoare trasate de Biserică privind căsătoria care continuă să pună accentul pe castitate, şi anume fără relaţii sexuale înainte de căsătorie. Criticile s-au referit la faptul că acest lucru nu mai este în concordanţă cu vremurile actuale, mai ales în ceea ce priveşte tinerii, notează dpa.

Papa nu îl consideră pe Putin "rău": Conflictul din Ucraina ar fi putut fi provocat. Interesele sunt complexe...

Conflictul din Ucraina ar fi putut fi provocat, iar interpretarea acestuia nu poate fi redusă la o împărţire între "răi şi buni", a declarat Papa Francisc într-o discuţie cu şefii revistelor europene ale Societăţii lui Isus. După cum reiese din stenograma publicată, marţi, 14 iunie, de ziarul italian "La Stampa", potrivit afirmaţiilor Papei, "pericolul este că... nu vedem drama generală" din spatele conflictului din Ucraina, care "într-o anumită măsură, a fost provocată sau nu a fost prevenită". De asemenea, Papa a atras atenţia asupra faptului că şi vânzarea de arme este legată de conflict, scrie RADOR.

"Este foarte trist, dar, în cele din urmă, aceasta este ideea", a declarat Suveranul Pontif. "Cineva ar putea să-mi spună că sunt de partea preşedintelui rus, Vladimir Putin. Nu este adevărat. Ar fi o simplificare şi o greşeală, ca să spun aşa. Pur şi simplu sunt împotriva reducerii întregii complexităţi a distrugerii actuale la împărţirea în buni şi în răi, fără să mă gândesc la rădăcinile şi interesele care sunt extrem de complexe... Nu trebuie să uităm de problemele existente în încercarea de a le rezolva",  a subliniat Papa Francisc.

După cum a anunţat EADaily, şeful Bisericii Romano-Catolice şi-a exprimat, anterior, opinia că NATO şi-a jucat rolul în conflictul din Ucraina, de "lătrător la uşa Rusiei". Pontiful a repetat această idee, dar a atribuit-o "unui şef de stat foarte înţelept", pe care l-a întâlnit "cu câteva luni înainte de începerea conflictului" (citește continuarea AICI).  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel