Papa Francisc, declarația care a șocat liderii ONU: Întreaga specie umană este amenințată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
 REUTERS/Tony Gentile
REUTERS/Tony Gentile
Papa Francisc, aflat într-o vizită oficială în Statelele Unite ale Americii, a susținut un discurs istoric la sediul ONU.

Papa Francisc a susținut, vineri, un discurs istoric chiar de ziua ONU, care împlinește 70 de ani. Niciodată în istoria Organizației Națiunilor Unite nu au fost prezenți atâția lideri cât s-au adunat astăzi.

Printre altele, Papa Francisc a vorbit despre lăcomie și ”setea fără margini” pentru bogăție și putere a oamenilor, care distrug resursele Pământului, punând în pericol existența omului pe planetă.

”Egoismul și setea pentru putere și prosperitate materială duce la folosirea greșită a resurselor naturale și la excluderea celor dezavantajați”, a declarat Papa Francisc, citat de Reuters.

[citeste si]

Papa Francisc a criticat de mai multe ori, în timpul mandatului, capitalismul neînfrânat, însă de această dată a făcut-o în fața a numeroși oameni influenți din lume.

Papa Francisc a făcut apel la reprezentanții guvernelor să asigure oamenilor mijloace materiale minime de a trăi. Acestea sunt, în viziunea Papei: locuină, muncă și pământ.

Pe de altă parte, liderul de la Vatican le-a cerut acestora să lupte cu traficul de persoane și să interzică armele nucleare. Totodată, Papa Francisc a lansat un avertisment dur privind viitorul planetei.

”Criza ecologică și distrugerea la nivel mondial al biodiversității, poate amenințat chiar existența speciei umane”, a spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel