Urmărește emisiunea live
Papa Francisc CRITICĂ opozanții măștilor. Ce nu ar face ei „niciodată”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Papa Francisc i-a criticat pe opozanții măștilor și măsurilor de restricție pentru limitarea răspândirii coronavirusului, într-o carte, susținând că aceștia nu ar protesta „niciodată” împotriva morții lui George Floyd.

„Anumite grupuri au protestat, refuzând să păstreze distanța, manifestând împotriva restricțiilor de deplasare - ca și cum măsurile pe care guvernele trebuie să le impună pentru binele poporului reprezintă un fel de atac al politicienilor împotriva libertății lor individuale”, a acuzat papa în cartea de interviuri „Un temps pour changer”, care va apărea în franceză pe 2 decembrie, la editura Flammarion.

Suveranul Pontif i-a criticat în special pe cei care se împotrivesc ideii „de a fi obligați să poarte o mască”, o obligație descrisă drept „un abuz de putere din partea statului”, fără a le păsa de cei care și-au pierdut locurile de muncă și nu dispun de beneficii de securitate socială.

Nu ar protesta niciodată împotriva morții lui Floyd

„Nu îi vei vedea niciodată pe acești oameni protestând împotriva morții lui George Floyd (...), sunt incapabili să iasă din mica lor lume de interese”, a adăugat papa. Moartea brutală a lui George Floyd, un afro-american sufocat sub genunchiul unui polițist alb la sfârșitul lui mai, a declanșat un val de manifestații în SUA și în lume. Suveranul Pontif, foarte angajat în apărarea minorităților, a declarat la momentul respectiv că orice formă de rasism este „intolerabilă”.

Papa, în vârstă de 83 de ani, critică, fără a le numi, și „guvernele care au ignorat probele dureroase ale creșterii numărului de morți cu consecințe inevitabile și grave” pentru a favoriza economia. El a recunoscut totuși că „majoritatea guvernelor au acționat în mod responsabil, impunând măsuri stricte pentru limitarea răspândirii epidemiei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel