Data publicării:

Papa Francisc a devenit "socios" al echipei Boca Juniors

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Papa Francisc, un mare iubitor al fotbalului şi cel mai cunoscut suporter al echipei argentiniene San Lorenzo, a primit un carnet de "socios" (membru) din partea formaţiei Boca Juniors, o altă grupare din Buenos Aires, în cadrul unui parteneriat în favoarea educaţiei, informează cotidianul argentinian Clarin.

Într-o ţară în care fotbalul este o adevărată religie, acest "transfer" nu a trecut neobservat în rândul suporterilor celor două cluburi, chiar dacă rivalele istorie ale lui San Lorenzo şi Boca Juniors sunt Huracan, respectiv River Plate.

"Este o mare mândrie să ştim că Papa Francisc are propriul carnet la Boca Juniors şi că am primit un tricou cu semnătura sa", a scris Jorge Ameal, preşedintele fostului club al lui Diego Maradona, într-un mesaj postat pe Twitter. Clubul Boca Juniors şi fundaţia pontificală "Scholas occurentes", o reţea de centre educative prezentă în 190 de ani, care a fost lansată la Buenos Aires în perioada în care Papa Francisc era arhiepiscop al capitalei argentiniene, au semnat un parteneriat.

Jorge Ameal a postat fotografii surprinzând momentul în care carnetul de "socios" cu numărul 1 este remis Suveranului Pontif la Vatican. O altă fotografie făcută la Buenos Aires arată faimosul tricoul al Bocăi Juniors în culorile albastru şi galben, având pe spatele inscripţionat numărul 1 şi numele Francisc, alături de un autograf al primului Papă argentinian din istorie, care va împlini joi 84 de ani, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel