Panouri fotovoltaice. Cât durează cu AFM și cât pe cont propriu
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
 Foto Pexels
Foto Pexels
Explozia prețurilor la energie electrică a mărit interesul românilor pentru surse alternative, una dintre acestea fiind panourile fotovoltaice care pot fi instalate de fiecare pe propria locuință.

Statul vine în sprijinul celor care vor să facă acest lucru cu Programul Casa Verde Fotovoltaice. Administrația Fondului pentru Mediu.

Guvernul României oferă prin proiectul Casa Verde 2022 suma de 20.000 de lei care reprezintă 90% investiția montării de panouri fotovoltaice. Partea care revine de plată beneficiarului este de 10% adică încă 2.000 de lei și va avea un total de 20.200 de lei pentru a-ți instala un proiect de panouri fotovoltaice.

Cu acești bani majoritatea instalatorilor montează un sistem minim format din trei kilowați putere instalată și un invertor și evident vor face toată documentația prin care beneficiarul devine prosumator și va fi legat rețea și va putea vinde în rețea excesul de energie.

Echipamentele care vor fi instalate în acești bani sunt 10 panouri fotovoltaice un invertor mic, un contor și bineînțeles tot panoul de distribuție, structură de montaj și cablaje. 

Care sunt actele necesare, dar și ce trebuie luat în considerare pentru obținerea de finanțare prin AFM, aflați pe DC BUSINESS!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel