Data publicării:

Panna Cotta, REȚETĂ. E GATA în 5 minute, cu doar 5 ingrediente

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Cum faci Panna Cotta rapid și simplu.

Panna Cotta face parte din categoria deserturilor cu care nu dai greș niciodată și pe care nimeni nu-l poate refuza vreodată. 

Anca Lungu, sau "Prințesa Polonic" așa cum este cunoscută în mediul online, a pregătit rețeta de panna cotta simplă și rapidă.

"E un desert clasic, simplu, pentru care aveți nevoie de doar 5 ingrediente și de 5 minute pentru a-l pregăti. E drept că va trebui să aveți apoi puțină răbdare înainte de a-l savura pentru că va trebui să stea câteva ore la frigider. Tot ce trebuie să faceți este să respectați cantitățile", recomandă Anca Lungu, înainte de a se apuca de treabă, pe canalul său de Youtube.

Panna cotta - Ingrediente (pentru 4 porții)

- 300 ml smântână lichidă

- 3 foi de gelatină

- 30 g zahăr brun

- o jumătate de linguriță de vanilie

- zmeură

Panna cotta - Mod de preparare

Punem la fiert smântâna lichidă, împreună cu zahărul, crema de vanilie (fiind foarte concentrată, folosim o jumătate de linguriță).

Amestecăm ușor cu un tel până când ajunge la punctul de fierbere.

Adăugăm cele 3 foi de gelatină hidratate în prealabil, amestecăm până se topește, apoi luăm de pe foc.

Lăsăm crema puțin la răcit, apoi o turnăm în forma dorită.

De obicei se folosesc paharele, dar merge și tava pentru brioșe.

Se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore,a poi se scoate și se decorează cu fructe.

Youtube video image

Prăjitură "Durere de cap", rețeta SPECTACULOASĂ. Cum să pregătești un desert SIMPLU și delicios

 

Cu prăjitura "Durere de cap" nu poți da greș la niciun eveniment, atunci când vrei să-ți surprinzi invitații sau persoanele dragi. Iată rețeta:

Ingrediente

Blat


6 Albuș ou
150 g Zahăr
1 plic Zahăr vanilat
2 linguri Făină
1 plic Praf de copt Se stinge cu oțet sau zeamă de lămâie
50 g Nuci măcinate
4 Gălbenuș ou

Cremă


200 g Unt
2 linguri Ness
2 Gălbenuș ou
150 g Zahăr pudră
50 g Nuci

Glazură

1/2 cană Apă
6 linguri Zahăr
3 linguri Cacao
50 g Unt

Mod de preparare:

Pentru Blat:


1. 6 albușe de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.
2. Rezultă un aluat care se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel