Panică într-un sat din Iași. Localnicii, speriați de bubuituri în plină noapte. Au crezut că a venit războiul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Panică într-un sat din Iași. Localnicii, speriați de bubuituri în plină noapte. Au crezut că a venit războiul / Foto: Pixabay, de Jan Marcus Trapp
Panică într-un sat din Iași. Localnicii, speriați de bubuituri în plină noapte. Au crezut că a venit războiul / Foto: Pixabay, de Jan Marcus Trapp
Localnicii unui sat din Iași s-au speriat că a venit războiul atunci când au auzit bubuituri în plină noapte. Află în articol ce au auzit, de fapt.

Locuitorii din satul Şorogari, județul Iași au tras o sperietură soră cu moartea după ce în plină noapte au auzit bubuituri specifice armelor. Zgomotul, care altădată s-ar fi soldat doar cu o trezire din somn şi atât, acum, în contextul conflictului armat din ţara vecină de la Nord, i-a speriat teribil, scrie Ziarul de Iași. Oamenii au crezut că a venit războiul, iar în sat s-a creat panică.

Explicațiile polițiștilor ieșeni. Ce au auzit sătenii

Poliţiştii ieșeni au venit cu precizări, subliniind că au avut un antrenament și că au efectuat trageri cu armamentul din dotare.

“În perioada 17-19 mai, poliţiştii ieşeni din structurile care acţionează în segmentul stradal din cadrul secţiilor de poliţie urbane şi rurale, structurilor de poliţie rutieră, transporturi şi posturilor de poliţie, au participat la şedinţe de tragere cu armamentul din dotare pe timp de noapte. Activităţile s-au desfăşurat în intervalele orare 21.00 - 24.00, şi s-au axat pe desfăşurarea de şedinţe de tragere dinamice, în condiţii de efort şi stres psihic, de luminozitate scăzută.

Reamintim că şedinţele de tragere în poligon sunt organizate lunar de ofiţeri specializaţi din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională al IPJ Iaşi, şi au ca scop exersarea de către personalul unităţii a tragerilor cu muniţie reală, efectuarea corecţiei tragerii şi executarea focului din diferite poziţii de tragere asupra unor ţinte variate.

Pregătirea în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare se desfăşoară în Poligonul de tragere aparţinând Ministerului Afacerilor Interne din Şorogari şi este realizată pe două paliere, prin pregătire practică - exerciţii manipulare armament, prezentare şi explicare a regulilor de siguranţă, a condiţiilor legale în care se poate efectua uzul de armă, şi prin şedinţe de tragere cu armamentul, pe timp de zi sau de noapte. Poliţiştii ieşeni execută şedinţele de pregătire cu armamentul din dotare, respectiv pistoale Beretta, de calibru 9×19 mm”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel