Pandora renunță la diamantele din mină: Diamantele nu sunt doar eterne, sunt şi pentru toată lumea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Pandora a anunțat că renunță la diamantele din mină.

Compania daneză de bijuterii Pandora a anunţat marţi că va renunţa la diamantele extrase din mine pentru a comercializa produse mai etice, la un an după ce a ales să utilizeze doar aur şi argint reciclate până în 2025, relatează  Agerpres, citând AFP.

 

Ce fel de diamante vor fi folosite



Pandora, companie specializată în bijuterii entry-level, fiind unul dintre cei mai mari producători mondiali de astfel de bijuterii, va folosi de acum doar diamante create în laborator, a afirmat compania într-un comunicat. Acestea au şi avantajul de a fi mai puţin costisitoare, având în acelaşi timp toate caracteristicile unui diamant natural, a mai spus gigantul de bijuterii.

"Diamantele nu sunt doar eterne, sunt şi pentru toată lumea", a pledat preşedintele grupului, Alexander Lacik. Această alegere "este dovada programului ambiţios pe care îl dezvoltăm pentru a fi mai durabil", a subliniat el.

 

Prima colecție, lansată în Marea Britanie


Prima colecţie Pandora care foloseşte diamante produse în laborator, prezentată marţi, va fi mai întâi lansată în Marea Britanie, înainte de lansarea sa la nivel global anul viitor.

Fondată în 1982 la Copenhaga, Pandora a devenit o companie multinaţională cu peste 27.000 de angajaţi, dintre care circa jumătate în Thailanda, unde sunt produse bijuteriile sale. Grupul vinde 250.000 de bijuterii pe zi, în special brăţări.

Deşi diamantele sunt prezente doar într-o mică parte din vânzările Pandora, decizia companiei face parte dintr-o tendinţă a bijutierilor care vizează să ofere consumatorilor mai multe garanţii cu privire la respectarea drepturilor omului şi a mediului înconjurător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel