Pandișpan la tavă, desertul care rămâne foarte moale și delicios chiar și zece zile
Această rețetă de pandișpan a suferit variații de-a lungul anilor.
Este un desert foarte simplu de preparat, deoarece se face din puține ingrediente, dar rezultatul te va încânta. Este excelent pentru a fi servit la micul dejun sau la finalul unei cine cu prietenii sau familia.
Ingrediente pentru aproximativ 8 persoane:
5 ouă,
250 grame de zahăr,
200 grame de de unt,
100 grame de amidon de cartofi.
200 grame de făină,
esență de migdale,
16 grame de praf de copt,
50 grame de alune tocate,
zahăr pudră.
Pregătirea, pas cu pas
Ouăle se sparg într-un castron mare. Adaugă zahărul și bate cu un mixer electric până vei obține un amestec spumos. În acest moment, completează cu esență de migdale și amestecă. Urmează untul topit anterior și amestecă bine.
A venit timpul amidonului, care trebuie adăugat treptat. Apoi se completează aluatul cu făină. Amestecă bine. La final, se pune și praful de copt și se amestecă.
Ești la dietă, dar nu vrei să renunți la un mic dejun gustos? Iată soluția
Unge cu unt o tavă de copt, de aproximativ 26 cm diametru, și așează pe fund alunele tocate. Se toarnă tot aluatul, nivelându-l bine cu o spatulă. Pandișpanul se coace în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de 45 de minute.
După timpul de gătire, pandișpanul se lasă să se răcească. Apoi, scoate-l cu grijă din tigaie. Folosind o spatulă, răstoarnă-l pe un platou. Vei vedea ca la suprafața desertului vor fi alunele tocate, pe care le-ai așezat pe fundul tigăii.
Pune bicarbonat de sodiu în sosul de roșii: trucul delicios al bucătarilor
Înainte de servire, dacă dorești, îl poți decora cu zahăr pudră. Savurează o felie de pandișpan, alături de un pahar de lapte sau suc de fructe. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News