Ingrediente
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 6 ouă
- 80 ml miere
- 2 linguri apă călduță
Cum se prepară kasutera (castella)
Mierea și apa călduță se amestecă bine într-un pahar, până amestecul devine semilichid. Ouăle (la temperatura camerei) se spumează. Se adaugă zahărul și se omogenizează. Se continuă amestecarea energică până ce aluatul își mărește volumul cam de 4 ori și își schimbă culoarea în galben deschis, potrivit retete.unica.ro.
Se adaugă mierea amestecată cu apă. Se amestecă încet la viteza cea mai mică a mixerului electric. Se cerne făina și se adaugă treptat, în 3 etape. În prima etapă se adaugă 1/3 din cantitatea totală de făină și trebuie amestecată 15 secunde la viteza cea mai mică a mixerului. Se adaugă și restul făinii în 2 etape în cantități egale. Nu se amestecă foarte mult pentru că se va risca formarea glutenului și astfel kasutera este compromisă.
Se preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius. Aluatul pentru pandișpanul japonez se toarnă într-o formă de chec. Se lovește forma cu aluat de masă pentru a evita formarea de bule. Kasutera se coace timp de 35-40 minute sau până ce desertul trece testul scobitorii. Pandișpanul japonez se lasă la răcit și apoi se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru 12 ore.
BONUS: Rețeta de chec pufos cu cacao
Ingrediente
2 plicuri zahăr vanilat bourbon
5 ouă mici
200 gr făină
200 gr zahăr
1 linguriţă praf de copt
2 linguri cacao
4 linguri ulei
1 praf de sare
pentru ornat câteva alune de pădure
Cum se prepară
Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi batem albuşurile cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Când albuşurile au devenit spumoase, adăugăm zahărul vanilat bourbon şi zahărul tos până când obţinem o spumă tare şi lucioasă, potrivit bucataras.ro.
Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul, ca la maioneză, se toarnă câte puţin şi se pun peste albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus cu o spatulă. Se amestecă faina cu praful de copt şi se pune peste amestecul de albuşuri şi gălbenuşuri lingură cu lingură, amestecând tot cu spatula cu mişcări largi de jos în sus pentru a nu scoate aerul din albuşuri. Împărţim compoziţia formată în două şi într-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o bine cu 2-3 linguri de apă caldă.
Într-o tavă mare de cozonac tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit forme cumpărate din hârtie) începem să formăm checul. Punem în tavă, cu o lingură, din compoziţia albă şi peste din compoziţia cu cacao și tot așa până terminăm ambele compoziții. Dăm checul la cuptor, în aragazul încins înainte la 180°c, pentru 30-40 minute, până ce checul e bine copt. Când e pe jumătate copt, poți pune peste el câteva alune de pădure. La sfârşit, se face testul cu scobitoarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008