Pandişpan cu prune. Reţeta clasică a bunicii
Pandişpanul cu prune este cel mai simplu desert. Vă prezentăm reţeta clasică a bunicii.
Ingrediente
8 ouă
2 căni de apă minerale
2 căni de zahăr
4 căni de făină
Sare
Coajă de lămâie
1 kilogram de prune
Citeşte şi Prăjitura Furtună în deşert, reţeta pe care o vei adora
Mod de preparare
Se curăţă prunele de sâmburi, se spală şi se acoperă cu patru linguri de zahăr.
Între timp, se face aluatul. Separaţi gălbenuşul de albuş. Bateţi bine gălbenuşurile, adăugaţi apa minerală şi bateţi în continuare cu mixerul. Adăugaţi zahărul şi bateţi în continuare până când se topeşte. Se adaugă treptat făina, apoi albuşurile bătute spumă. Adăugaţi un praf de sare şi coaja de lămâie. Amestecaţi bine, după care puneţi aluatul într-o tavă tapetată cu puţin ulei. Adăugaţi prunele şi introduceţi tava în cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
pandispan
pandispan cu prune
reteta bunicii
reteta pandispan
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video