Pandișpan cu mac și bezea, rețeta unui bucătar celebru. Surprinde-i pe toți
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă de pandișpan cu mac și bezea caramelizată.

Ingrediente pentru rețeta de pandișpan cu mac și bezea

Pentru crema de mac:

500 gr mac
1 l lapte cu 3,5 % grăsime
400 gr zahăr
stafide
esență de vanilie
50 gr unt
1 praf de sare

Pentru blat de pandișpan:

6 ouă
6 linguri de zahăr
6 linguri de ulei
6 linguri de făină
sucul și coaja de la 1 lămâie
1 praf de sare

Pentru bezea:

4 albușuri
250 gr zahăr tos
1 praf de sare

Mod de preparare 

Se va începe cu crema de mac pentru că aceasta necesită mai mult timp de preparare, apoi de hidratate a macului în laptele fierbinte și mai apoi, de răcire. Așadar, se cântăresc 500 gr de mac și se macină într-o râșniță de cafea, sau de zahăr. Laptele se fierbe împreună cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă macul. Se mai fierb împreună aproximativ 30 de minute, la foc mic. Apoi se adaugă esența de vanilie și stafidele, se dă vasul de pe foc și se lasă macul să se tempereze și să se hidrateze. Când este temperat, se încorporează untul tăiat în cuburi.

Preparare blat de pandișpan. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile, ținute la temperatura camerei se presară cu sare și se mixează spumă. Se adaugă, treptat, zahărul și se bat albușurile până rezultă acea bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului. Se încorporează în bezeaua de albușuri mai întâi gălbenușurile amestecate cu zeama de lămâie și coaja de lămâie răzuită fin, apoi uleiul și la final făina.

Se tapetează o tavă de 20/30 cm cu hârtie de copt la bază, iar pereții laterali se ung cu ulei și se presară cu făină. Se întinde compoziția pentru blat de pandișpan în ea și se coace la 180 de grade pentru 35 de minute, sau până trece testul scobitorii. Se lasă blatul de pandișpan să se răcească, apoi se răstoarnă invers și se întinde deasupra lui crema de mac.

Preparare bezea. Cele 4 albușuri se mixează spumă presărate cu sare, apoi se adaugă zahărul, treptat și se mixează până se obține o bezea foarte fermă. Bezeaua se întinde peste crema de mac, iar cu o lingură se realizează denivelări pentru un aspect mai de efect.

Cu ajutorul unei lămpi pentru caramelizat se colorează bezeaua pe deasupra, iar minunatul pandișpan cu mac și bezea caramelizată va avea un aspect spectaculos, notează a1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel