Pandemia demonstrează că PC-urile NU vor dispărea curând
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Viața la locul de muncă, educația, sănătatea și viața socială s-au schimbat drastic ca urmare a pandemiei Covid-19.

Viața la locul de muncă, educația, sănătatea și viața socială s-au schimbat drastic ca urmare a pandemiei Covid-19, conform Engadget. Astfel, cele menționate mai sus au trecut în mediul online, iar cel mai bun mod prin care telemunca sau educația online se poate desfășura este prin intermediul unui computer personal.

Acest lucru este reflectat în rezultatele financiare ale companiilor de componente. Intel a generat cu 23% mai multe venituri în total, iar „veniturile generate de PC-uri" au crescut cu 14%. „Consumatorii și afacerile se bazează pe PC-uri pentru a lucra sau a învăța de acasă", se arată în comunicatul financiar al companiei americane.

În mod similar, AMD a notat că „vânzările mai mari de notebook-uri" a dus la succesul recent al companiei. Bineînțeles, cifrele AMD sunt mai mici decât Intel, așa că creșterile nu au fost la fel de semnificative. Însă, T1 2020 a avut o creștere cu 73% față de T1 2019.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a spus că compania americană a fost martora a „doi ani de transformare în două luni". Acest lucru include o creștere semnificativă a utilizării produselor sale Office, atât de către companii, cât și de către utilizatorii de rând. Singurul lucru care a ținut pe loc Microsoft în acest trimestru a fost marcat de stocurile limitate.

Sectorul mobil este în continuare o afacere peste computerele personale, așa că nu este chiar „pierzător", însă a înregistrat o scădere, în timp ce PC-urile au urcat din nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel