Pană de curent în Tokyo. Trenurile rapide și punctuale sunt afectate
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
O pană de curent din Tokyo a afectat trenurile recunoscute pentru punctualitatea lor. 

Compania niponă de căi ferate East Japan Railway a anunţat întreruperi extinse ale serviciilor în zona Tokyo, duminică după-amiază, în urma unei pene de curent, informează agenţia Kyodo, conform Agerpres. 

Cauza penei de curent nu este cunoscută deocamdată, însă a fost raportat un incendiu la o substaţie a companiei feroviare din Warabi, în prefectura Saitama învecinată capitalei, au declarat autorităţile locale pentru stingerea incendiilor.

Incendiul nu s-a soldat cu victime

Incendiul a fost stins în jurul orei locale 13:25 şi nu au fost raportate persoane rănite, conform departamentului de pompieri din Warabi.

Potrivit pompierilor, a fost primit un un apel în jurul orei 12:55 cu privire la o posibilă explozie în zona substaţiei. Ca urmare, compania East Japan Railway a anunţat că a sistat serviciile sale de transport în zona metropolitană Tokyo, inclusiv pe liniile Yamanote, Keihin-Tohoku şi Joban.

Unele dintre serviciile întrerupte au fost reluate parţial, însă linia Keihin-Tohoku şi alte câteva linii sunt în continuare nefuncţionale, potrivit companiei de căi ferate.

Oameni înjunghiați într-un tren din Tokyo

Un tânăr din Japonia a înjunghiat zece persoane într-un tren, la Tokyo. Atacatorul care a înjunghiat 10 persoane într-un tren de navetiști din Tokyo era supărat când vedea femei care „arată fericite” și dorea să le omoare, informează presa japoneză, citată de Mediafax.

Poliția l-a arestat pe bărbatul în vârstă de 36 de ani într-o altă zonă din Tokyo, după ce înjunghiat, vineri, 10 persoane într-un tren de navetiști din Setagaya, un district din vestul orașului, scrie Reuters.

Ce le-a spus suspectul polițiștilor

O studentă a fost rănită grav, în timp ce celelalte 9 victime au răni mai puțin grave. Ziarul „Sankei” scrie că suspectul ar fi spus poliției: „Am început să simt că vreau să ucid femei care arată fericite în urmă cu șase ani”.

Poliția nu a mai dat detalii despre atac și nu se știe deocamdată dacă bărbatul a mai atacat și alți oameni în trecut. Un martor a spus că pasagerii au început să intre în panică și să fugă din vagoane, relatează Agerpres. O altă persoană care a fost prezentă la fața locului a spus că a văzut pasageri mânjiți de sânge care coborau din mijlocul de transport în comun, în timp ce personalul trenului cerea asistența unui medic și ruga ca pasagerii care aveau la ei prosoape să vină la fața locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel