Pană de curent în trei spitale mari din București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Aura Anita Murariu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @tongpatong
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @tongpatong
Institutul Clinic Fundeni, Institutul pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” și Institutul Oncologic au fost afectate marți de o pană de curent cauzată de un transformator defect. Generatoarele asigură funcționarea zonelor critice, iar furnizorul de electricitate lucrează la remedierea problemei.

UPDATE: PPC-Enel a reușit să restabilească din rețeaua proprie alimentarea cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni. Se lucrează la foc automat pentru remedierea avariei. Au fost toate generatoarele în funcțiune, anunță PPC - Enel. 

Astăzi, trei dintre cele mai importante spitale din București, Institutul Clinic Fundeni, Institutul pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” și Institutul Oncologic au fost afectate de o pană de curent provocată de un transformator defect din rețeaua electrică din zonă, anunță Digi24. La Institutul Clinic Fundeni vor fi finalizate operațiile începute, însă pacienții ce erau programați pe parcursul zilei nu vor mai fi operați. Totodată, Institutul pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” este spitalul de garda ce preia cazurile de infarct, ceea ce nu mai este posibil, pacienții fiind redirecționați la Spitalul Universitar.

Generatoarele spitalelor au intrat imediat în funcțiune, asigurând energia necesară pentru zonele critice și pentru desfășurarea intervențiilor chirurgicale.

Dr. Șerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institutului C.C. Iliescu, a declarat că situația este sub control și toți pacienții primesc îngrijiri medicale necesare. „Pacienții sunt în siguranță. Nu a rămas niciun pacient neoperat sau netratat. Enel a promis că problema va fi remediată complet în câteva ore”, a afirmat dr. Bubenek, conform HotNews. 

La Institutul Clinic Fundeni, operațiile sunt în curs de desfășurare și se așteaptă remedierea completă a problemei pentru a continua intervențiile chirurgicale. Managerul spitalului, dr. Anca Coliță, a confirmat că pacienții vor fi tratați conform programului stabilit, conform Agerpres. 

Personalul medical exprimă temeri privind posibila deteriorare a aparaturii medicale din cauza întreruperilor frecvente de curent. Reprezentanții furnizorului de electricitate lucrează pentru a soluționa problema cât mai rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel