Până acum ai mâncat din borcane și conserve? A venit timpul pentru o schimbare. Lygia Alexandrescu: Acesta e motivul pentru care e bine să facem curățenie
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la Ruslan Khmelevsky: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/coarde-sfori-fundal-albastru-rustic-13447631/
Fotografie de la Ruslan Khmelevsky: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/coarde-sfori-fundal-albastru-rustic-13447631/
Dacă până acum ai mâncat din conserve și borcane, este timpul să faci o schimbare.

Pentru că în sezonul rece, oamenii apelează, mai mult, la mâncarea din conserve, borcane sau din congelator, este bine să urmeze o perioadă mai strictă din punct de vedere culinar.

Din acest motiv, o soluție la îndemână este Postul Paștelui 2023.

Despre acest subiect ne-a vorbit Lector Dr. Lygia Alexandrescu.

„Mai avem nevoie să eliminăm excesul de proteină, aminoacizi, uree. Atunci putem folosi hrana vegetală, mai ales după iarnă, după ce organismul a fost supus la o scădere imunitară firească pentru că s-a mâncat din borcane, s-a mâncat din conserve, din congelator etc. Nu am mai avut ce avem, de obicei, vara, în mod natural în piață, pe tarabă. Acesta este motivul pentru care este bine să facem curățenie, la fel cum facem în casă, înainte de Paște, cu organismul nostru”, a zis Lector Dr. Lygia Alexandrescu la DC News și DC Medical.

VEZI ȘI: Postul Paștelui 2023. Medicul Lygia Alexandrescu spune ce să facem pentru a nu ne pune sănătatea în pericol în următoarele 40 de zile / video

Începe Postul Paștelui 2023.

Mai este doar o săptămână până începe Postul Paștelui 2023. Lăsata secului de carne este duminică, 19 februarie. Urmează o săptămână în care oamenii țin post mănâncă doar lapte, ouă și brânză. Apoi, Postul Paștelui 2023 începe pe 27 februarie și se încheie pe 15 aprilie.

Postul Paștelui sau Postul Mare este cel mai lung și cel mai aspru din cele patru posturi ale Bisericii Ortodoxe.

Lector Dr. Lygia Alexandrescu a spus cum ar trebui să ținem corect Postul Paștelui, astfel încât să nu ne îmbolnăvim.

Unii aleg să consume tot felul de produse care „imită” produsele din carne, cum ar fi salam de post, cașcaval de post, brânză de post, iar exemplele continuă la nesfârșit.

„A ține post înseamnă postul ținut de bunicile noastre. Înseamnă post cu mâncare făcută în casă, înseamnă întoarcerea la mazăre, la fasole, la tot ce înseamnă legume, un lucru extraordinar pentru organism. După iarnă, nu am avut soare, nu avem vitamina D suficientă, iar acum venim cu clorofilă și cu bunătățile primăverii - spanac, urzici etc. Aceste alimente ne revigorează și ne echilibrează”, a spus medicul la DC News și DC Medical. Vezi continuarea aici - https://www.dcnews.ro/postul-pastelui-2023-medicul-lygia-alexandrescu-spune-ce-sa-facem-pentru-a-nu-ne-pune-sanatatea-in-pericol-in-urmatoarele-40-de-zile-video_906095.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel