Data publicării:

Palmeiras şi Flamengo, cele mai bogate cluburi braziliene în 2018

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Palmeiras Sao Paulo, actuala campioană a Braziliei la fotbal, şi Flamengo Rio de Janeiro, cel mai popular club din ţară, concentrează 23% din veniturile realizate de cluburi în 2018, conform unui studiu al băncii de investiţii Itau BBA, citat de EFE.

Palmeiras a realizat anul trecut cele mai mari venituri din fotbalul brazilian cu 163 milioane dolari, cifra de afaceri care plasează clubul pe locul 30 în clasamentul celor mai bogate din lume. Podiumul este completat de Flamengo cu 134 milioane dolari şi Sao Paulo FC cu 100 milioane dolari. Corinthians, unul dintre cele mai populare cluburi braziliene, ocupă locul 4 cu 97 milioane dolari.

Cesar Grafietti, coordonatorul studiului, în care s-au utilizat datele furnizate de 27 de cluburi din primele două ligi, susţine că tendinţa din următorii ani este ca veniturile să crească la cluburile bogate în detrimentul celor mai modeste. 

În ce priveşte drepturile de televizare, Flamengo ocupă primul loc, cu venituri de 55 milioane dolari, urmat de Corinthians, 50 de milioane, Palmeiras, Gremio şi Sao Paulo, cu câte 34 de milioane dolari.

Succesul financiar al lui Palmeiras, actuala campioană braziliană, se explică prin gestiunea corectă începută de mai mulţi ani, care a dus la diversificarea veniturilor, de la reţeta de bilete pe noul stadion Allianz Parque, până la sponsorizări importante, precum contactul cu compania financiară Crefisa, care îi aduce anual 20 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel