Palatul Victoria, acoperit de "Cumințenia Pământului"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un banner de promovare a campaniei de subscripţie publică pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi - 'Cuminţenia Pământului' - a fost amplasat marţi dimineaţă pe faţada Palatului Victoria. 

Pe banner apare imaginea operei de artă, alături de tricolorul românesc şi de adresa site-ului www.brancusiealmeu.ro, pe care sunt publicate detalii despre campania de subscripţie publică pentru achiziţionarea acestei sculpturi.

De asemenea, pe banner este scris mesajul 'Brâncuşi e al tău, aşa cum şi ţara asta e a ta'.

Guvernul şi Ministerul Culturii au lansat oficial, pe 19 mai, campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei 'Cuminţenia Pământului'.

Campania se va derula până pe 30 septembrie.

'Achiziţia operei se va face printr-un efort conjugat al statului român şi al cetăţenilor: suma de cinci milioane de euro va fi alocată de Guvern şi e nevoie ca şase milioane de euro să fie colectate cu ajutorul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi juridice', a precizat Guvernul, pe 19 mai.

Pe 15 iunie, Guvernul anunţa că a fost strânsă suma de 212.000 de euro în cadrul subscripţiei naţionale pentru achiziţionarea operei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel