Palatul Elisabeta este deschis publicului. Program de vizitare / Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Instagram Familia Regală a României
Instagram Familia Regală a României
Expoziţia regală "Palatul Elisabeta" este deschisă publicului:

Expoziţia regală "Palatul Elisabeta" este deschisă publicului după următorul program:

Vineri, 25 august, sâmbătă, 26 august, duminică, 27 august, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.00.

Vineri, 1 septembrie, sâmbătă, 2 septembrie, duminică, 3 septembrie, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.00.

Vineri, 8 septembrie și sâmbătă, 9 septembrie, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.00.

Expoziția este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale și funcționează în lunile iulie-noiembrie și ianuarie-februarie ale fiecărui an.Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

De asemenea, vizitatorii au acces pe Platforma cu Lei și în grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

În premieră, expoziția include trusoul de botez al Regelui Mihai I, împreună cu o fotografie de album. Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

De asemenea, cu sprijinul Muzeului Băncii Naționale a României, vor fi expuse următoarele monede și medalii: Medalia România Ardealul Nostru 1944; Moneda cu valoarea nominală de 500 lei-aur, 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României 2021; replica medaliei Ardealul Nostru 2021.

Cu ajutorul Retromobil Club România, în zilele de 5 și 6 iulie 2023, vor fi expuse în grădina Palatului Elisabeta două mașini de epocă: modelul 402 Limousine, de la Peugeot, și modelul Dictator Business Coupe, de la Studebaker.

Vizitatorii pot achiziționa diverse suveniruri, dar și volume ce detaliză povestea Familiei Regale, a Palatului și a Castelului Săvârșin de la Souvenir Shop, aflat la intrarea în Palatul Elisabeta și deschis între orele 10-13 și 14-17.Biletele de intrare pentru copii, elevi, studenți și pensionari sunt 20 lei de persoană. Biletele pentru adulți sunt 40 de lei de persoană.

FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel