Data publicării:
Palada, a doua condamnare cu suspendare. De asemenea, e obligat să muncească 90 de zile în folosul comunităţii
Sociologul Mirel Palada a fost condamnat cu suspendare şi obligat să muncească 90 de zile în folosul comunităţii.
Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, a fost condamnat joi de Judecătoria Sectorului 2 la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare, după ce a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în urma unui control în trafic efectuat de poliţiştii Brigăzii Rutiere.
Conform sentinţei, Mirel Palada va sta trei ani sub supraveghere, perioadă în care este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 90 de zile la ADP Sector 2 sau Primăria Municipiului Bucureşti - Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane. De asemenea, el are interzis timp de trei ani să mai conducă o maşină pe drumurile publice. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
Mirel Palada a fost trimis în judecată în luna aprilie pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, după ce, la data de 8 octombrie 2020, în jurul orei 23,30, a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe Strada C.A. Rosetti din Bucureşti emanând halenă alcoolică. El a fost condus atunci la sediul INML, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În decembrie 2020, Palada a fost condamnat la 6 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru că l-a lovit în 2017 pe fostul senator USR Mihai Goţiu în pauza unei emisiuni tv. Cei doi participau la dezbatere politică la postul B1 TV, iar în pauza de publicitate Mirel Palada l-a agresat fizic pe Mihai Goţiu.
Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
(2) În caz de concurs de infracţiuni sau pluralitate intermediară, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Amintim că, în 2020, judecătorii au dispus ca pedeapsa cu amânare să se transforme într-una cu executare dacă inculpatul mai săvârşeşte o infracţiune pe parcursul termenului de supraveghere.
Acestea fiind zise, infracțiunea de refuz al prelevării de probe biologice nu a fost luată în considerare deoarece a fost săvârșită înainte de decizia din dosarul de lovire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News