Pakistanul cere convocarea unei reniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pe tema situaţiei din Kashmir
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pakistanul a cerut marţi ONU să convoace o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate în contextul escaladării tensiunilor între Islamabad şi New Delhi în privinţa statului Jammu şi Kashmir administrat de India, relatează dpa.

'Situaţia prezintă o ameninţare iminentă pentru pacea şi securitatea internaţională', a scris ministrul de externe pakistanez Shah Mehmood Qureshi într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate. În scrisoarea consultată de dpa, Qureshi pretinde că decizia de a revoca statutul special constituţional al Kashmirului pe 5 august a fost 'un mod de a justifica aderarea sa discutabilă la India'.

'Există, de asemenea, un pericol actual ca India să provoace un alt conflict cu Pakistanul pentru a distrage atenţia de la recentele sale acţiuni în statul ocupat Jammu şi Kashmir', a adăugat Qureshi. Guvernul indian a revocat articolul 370 din Constituţia Indiei, care acorda regiunii disputate autonomie, cu excepţia chestiunilor de politică externă, apărare şi comunicaţii. Decizia a împărţit fostul stat Jammu şi Kashmir în două teritorii administrate federal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel