Pakistanez urmărit internațional pentru trafic de persoane, prins în Dolj
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 15 apr, 16:58
WhatsApp
Sursă foto: IGPR
Un cetățean pakistanez, urmărit internațional pentru trafic de persoane, a fost depistat și reținut în județul Dolj. 

Ieri, 14 aprilie, polițiștii Serviciului Urmăriri – Direcția de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigații Criminale Dolj, au depistat și reținut, în județul Dolj, un cetățean pakistanez, urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole pentru constituirea unei organizații criminale în scopul traficului de ființe umane, anunță IGPR. 

La data de 6 aprilie a.c., autoritățile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare în scopul arestării și extrădării către Spania, a unui bărbat bănuit a fi liderul unei organizații criminale transnaționale și organizator a 8 operațiuni de trafic de persoane, prin care a fost favorizată migrația ilicită a unui număr mare de migrați, de origine pakistaneză (cel puțin 77), din Bosnia către Italia, Spania, Germania și Franța, operațiunile fiind dirijate din Pakistan prin intermediul unui cetățean spaniol.

Toate cele opt operațiuni de transport ilicit de persoane, organizate de cetățeanul pakistanez, au fost realizate în perioada iulie 2020 – martie 2021.

După reținerea pe teritoriul României, urmăritul internațional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a procedat la reținerea pentru 24 ore, iar astăzi, magistrații Curții de Apel Craiova au dispus arestarea bărbatului.

Urmăritul internațional se află încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, urmând să fie predat autorităților judiciare spaniole pentru continuarea cercetărilor, se arată într-un comunicat de presă. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro