Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pâinici, preparate în casă, fără cuptor, ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei. Sursa - pixabay.com
Pâinici, preparate în casă, fără cuptor, ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei. Sursa - pixabay.com
Dacă nu aveți chef să porniți c uptorul, puteți pregăti niște pâinici delicioase într-o tigaie.  

Aceste pâinici la tigaie sunt super ușor și rapid de făcut și vor fi apreciate de întreaga familie.

 

Iată ingredientele și modul de preparare a șase pâinici, cu 170 de calorii fiecare.

4 grame de drojdie uscată sau 14 grame de drojdie proaspătă,

20 grame ulei de măsline,

240 grame făină,

14 grame de sare,

140 ml apă caldă.

 

Procedura de preparare

 

Făina se pune într-un castron mare, adăugați drojdia dizolvată în apă și amestecați. Lăsați rezultatul să se odihnească 5 minute.

După ce timpul indicat a expirat, adăugați uleiul și sarea și începeți să frământați până obțineți un aluat lipicios. Aluatul gata se acoperă cu o farfurie și se lasă să crească timp de 60 de minute.

Ulterior, transferați aluatul pe o masa de lucru și împărțiți-l în șase părți. Din fiecare bucată de aluat face o bilă, care se dă prin făină. Acoperiți cele șase biluțe de aluat și lăsați-le să crească încă 15 minute.

 

Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână

După 15 minute, puneți pe foc o tigaie antiaderentă și când este fierbinte, adăugați pâinicile. Vă recomandăm să gătiți pâinicile circa 30 de minute, sub capac, întorcându-le la fiecare 5 minute pentru a se găti uniform.

În ultimele 5 minute de gătit, lăsați-le descoperite. Apoi puteți servi pe masă pâinicile delicioase. Poftă bună! 

BONUS. Omletă delicioasă pe care orice gurmand ar trebui să o încerce. Secretul constă într-o lingură de bere

Se pare că nimic nu vă mai poate surprinde în rețeta de omletă, care se prepară aproape în fiecare zi, la micul dejun.

Cu toate acestea, puteți schimba ingredientele obișnuite pentru a obține un gust complet nou. Faceți o omletă cu bere, ridichi și roșii.

Ingredientele de care aveți nevoie:

ouă - 2 bucăți,

lapte - 1/2 linguriță;

bere - 1/2 linguriță;

ardei dulce - 1 bucată,

ridiche - 30 grame;

roșii - 1 bucată;

ceapă - 1 bucată;

ulei vegetal;

sare și piper după gust,

verdeață după gust.

Cum se gătește omleta cu bere

Mai întâi pregătiți legumele pentru omletă. Ridichile și ardeii se taie fâșii, roșiile - felii, iar ceapa și verdeața trebuie tocate.

Turnați ulei într-o tigaie încălzită și întindeți ridichile. Durează doar câteva secunde pentru a le prăji. Vor urma ardeii grași și roșiile. Legumele trebuie înăbuşite sub capac.

Aceste clătite sunt deosebite de savuroase și nu se lipesc de tigaie. Ai nevoie de un ingredient secret

După 1 minut, se adaugă ceapa și se reduce focul la minim. Continuați să gătiți încă trei minute. Spargeți ouăle într-un bol, adăugați laptele, berea, piperul și sarea. Adăugați compoziția din ouă peste legume și distribuiți-o uniform. Omleta se acoperă cu un capac și se gătește la foc mic. Poftă bună!

BONUS. Nu se lipește și nu se arde: cum să gătești orezul într-o cratiță pe aragaz sau în cuptorul cu microunde  

Câtă apă este necesară pentru 1 pahar de orez și cum să-l gătești, află din acest articol.

Pentru a găti orezul perfect, trebuie să-l clătiți în apă rece. Acest lucru va spăla tot amidonul de pe boabe. Cel mai bine este să clătiți orezul de 5 ori până când apa devine limpede. În mod ideal puteți folosi o sită pentru acest proces.

Se crede că la o măsură de orez trebuie să se folosească două măsuri de apă, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Trebuie să aveți în vedere tipul de orez și instrucțiunile de pe ambalaj. 

Dovlecei pane cu sos de usturoi, plin de aromă. De azi, doar așa îi veți găti

Orezul se fierbe într-o oală cu fundul gros. Tehnologia este simplă: puneți apa la fiert cu sare, apoi se adaugă orezul și se amestecă. Când apa începe să fiarbă, reduceți focul la minim și acoperiți oala cu un capac. În timpul procesului de gătire, nu ridicați capacul și nu amestecați orezul.

Vorbind despre cât de mult să gătiți orez, este important să luați în considerare aspectul său:

orezul alb - 20 de minute;

orezul brun  - 40 de minute;

orezul sălbatic - 40-60 de minute.

Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză. Un desert cremos, perfect pentru o cină în familie

La final, când orezul este gata, se oprește focul. Orezul se lasă să stea în oală încă 10-15 minute. Dacă a rămas apă în tigaie, atunci o puteți scurge sau acoperi tigaia cu un prosop uscat, care va absorbi umezeala rămasă.

Dacă sunteți interesat de cum să gătiți orez într-o tigaie, este important să folosiți una cu laturi înalte, iar diametrul acesteia ar trebui să fie de 24 cm. Tehnologia de gătit este aceeași, dar boabele de orez trebuie mai întâi prăjite în ulei vegetal timp de 1-2 minute. Apoi adăugați apă și gătiți-l ca și în cazul unei cratițe.

Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat

Cum să gătești orez pufos în cuptorul cu microunde

O altă opțiune pentru gătirea orezului este utilizarea unui cuptor cu microunde. Trebuie să turnați orezul într-un recipient adecvat, astfel încât cerealele să ocupe maxim 1/3 din volumul vasului. În continuare, turnați apă și adăugați condimente.

Porniți cuptorul cu microunde la putere maximă și setați timpul de gătire: pentru orez alb - 15-20 minute; pentru cel brun și cel sălbatic - 20-25 de minute.

Indiferent de tipul de orez, după gătire, trebuie să amestecați cerealele și să le lăsați încă 5-10 minute în cuptorul cu microunde oprit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel