Data publicării:

Pâinici aducătoare de noroc. Reţeta tradiţională, pas cu pas

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
captură video
captură video

Li se spune "pâinici norocoase" pentru că, spun bătrânii, ţin de foame deci... ajută la înmulţirea banului, ca atare - a norocului. Mâncând astfel de pâinici, eşti sătul tot timpul şi nu mai risipeşti pe alte bucate. Altfel spus, ţii "norocul" (banii) în casă.

Iată cum poţi pregăti pâinicile aducătoare de noroc în aproximativ 90 de minute. Sunt gustoase, fragede şi săţioase.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 60 min

Timp de gătire: 30 min

Gata în: 1 ore, 30 min

INGREDIENTE

550 g făină

15 g drojdie de bere

100 ml ulei sare

50 g unt

2 ouă

1 albuş

1 lingura zahăr

50 ml lapte

susan sau mac

măsline tocate

nuci pisate

rozmarin

oregano

MOD DE PREPARARE

Din 350 g făină, drojdie, ulei şi un praf de sare se face un aluat obişnuit de pâine. La el se adaugă restul de făină, laptele, 2 ouă, zahărul şi untul topit. Se frământă bine aluatul, apoi se lasă să se odihnească circa 30 minute, pentru a creşte.  Se face din tot aluatul un sul mai lung, care se porţionează în 12 bucăţi. Fiecare bucată de aluat se împănează şi se tăvăleşte prin susan, mac sau orice alt condiment preferat, după gust. Se aşează în tava de copt, tapetată în prealabil cu hârtie specială, se ung cu albuş şi se lasă la cuptor 25-30 de minute.

Pâinicile norocoase se pot mânca cu unt, humus sau dulceaţă. Sunt bune de servit la micul dejun dar şi la prânz ori ca gustare rapidă peste zi. Nu vei mai simţi nevoia să mai mănânci şi altceva, şi asta pentru că sunt dense şi satură imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel