Pâinici aducătoare de noroc. Reţeta tradiţională, pas cu pas
Li se spune "pâinici norocoase" pentru că, spun bătrânii, ţin de foame deci... ajută la înmulţirea banului, ca atare - a norocului. Mâncând astfel de pâinici, eşti sătul tot timpul şi nu mai risipeşti pe alte bucate. Altfel spus, ţii "norocul" (banii) în casă.
Iată cum poţi pregăti pâinicile aducătoare de noroc în aproximativ 90 de minute. Sunt gustoase, fragede şi săţioase.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 60 min
Timp de gătire: 30 min
Gata în: 1 ore, 30 min
INGREDIENTE
550 g făină
15 g drojdie de bere
100 ml ulei sare
50 g unt
2 ouă
1 albuş
1 lingura zahăr
50 ml lapte
susan sau mac
măsline tocate
nuci pisate
rozmarin
oregano
MOD DE PREPARARE
Din 350 g făină, drojdie, ulei şi un praf de sare se face un aluat obişnuit de pâine. La el se adaugă restul de făină, laptele, 2 ouă, zahărul şi untul topit. Se frământă bine aluatul, apoi se lasă să se odihnească circa 30 minute, pentru a creşte. Se face din tot aluatul un sul mai lung, care se porţionează în 12 bucăţi. Fiecare bucată de aluat se împănează şi se tăvăleşte prin susan, mac sau orice alt condiment preferat, după gust. Se aşează în tava de copt, tapetată în prealabil cu hârtie specială, se ung cu albuş şi se lasă la cuptor 25-30 de minute.
Pâinicile norocoase se pot mânca cu unt, humus sau dulceaţă. Sunt bune de servit la micul dejun dar şi la prânz ori ca gustare rapidă peste zi. Nu vei mai simţi nevoia să mai mănânci şi altceva, şi asta pentru că sunt dense şi satură imediat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News