Panică în Oradea. Un bărbat a dat peste 3 pitoni atunci când a mers să ducă gunoiul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Painică în Oradea. Un bărbat a dat peste 3 pitoni atunci când a mers să ducă gunoiul / Foto: Pixabay, de Denis Doukhan
Painică în Oradea. Un bărbat a dat peste 3 pitoni atunci când a mers să ducă gunoiul / Foto: Pixabay, de Denis Doukhan
Un bărbat din Oradea a dat peste 3 pitoni atunci când a mers să ducă gunoiul.

Un bărbat din Oradea a avut parte de sperietura vieții lui atunci când a ieșit să arunce gunoiul. Acesta a dat peste 3 pitoni care se aflau lângă tomberoane, într-un țarc destinat deșeurilor menajere. 

Bărbatul îngrozit a sunat la 112, iar fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști și o echipă a Gărzii de Mediu, transmite Realitatea Plus. Oamenii legii l-au găsit la scurt timp și pe proprietarul șerpilor: un tânăr de 22 ani care locuiește într-un bloc din zonă și care le-a spus că a crezut ca reptilele au murit, motiv pentru care le-a aruncat.

În realitate, doi dintre pitoni erau vii și se mișcau, iar bărbatul le lăsase chiar și mâncare, atunci când i-a abandonat. Cazul a ajuns în atenția Poliției Animalelor, iar tânărul a fost sancționat pentru abandonarea șerpilor pe domeniul public. Reptilele au fost preluate și duse la Grădina Zoologică Oradea. 

Unul dintre cei mai mari pitoni a fost descoperit în Florida

Cel mai mare piton descoperit peste ocean a fost prins de biologii din Florida. Ultima masă a șarpelui femelă a fost o căprioară cu coadă albă întreagă și se îndrepta spre o întâlnire cu un șarpe mascul când cel mai mare piton găsit vreodată în Florida a murit. Cântărind 98 kg și având aproape 5 metri lungime, femela piton birman a fost prinsă după ce cercetătorii au folosit un ”cercetaș” pentru a o găsi, scrie BBC. 

Ea s-a luptat cu biologii timp de 20 de minute înainte de a fi ”supusă”, au transmis aceștia miercuri. Pitonii au devenit dăunători în Florida ca șerpi invazivi, fără prădători majori între speciile native concurente.

Șerpii au fost găsiți periodic pe teritoriul statului, de când proprietarii iresponsabili de animale de companie au eliberat sau au permis pitonilor de companie să scape cu ani în urmă, mulți dintre aceștia mergând apoi să prospere în climatul subtropical din Florida. Femela birmaneză care a stabilit recordul, ucisă de cercetătorii de la Conservancy of Southwest Florida, avea aproximativ înălțimea unei girafe dacă ar fi fost întinsă pe verticală, potrivit biologului de stat Ian Bartoszek.

Pitonul își făcea veacul în jurul pădurii Everglades din Florida când biologii, folosind un piton mascul numit Dionysus echipat cu un transmițător radio, au găsit-o. S-a oprit într-un loc din partea de vest a pădurii.

”Știam că este acolo dintr-un motiv, iar echipa s-a întâlnit cu cea mai mare femelă pe care am văzut-o până acum”, a spus Bartoszek. De asemenea, a fost descoperit faptul că a fost însărcinată cu 122 de ouă. Vezi mai mult AICI.

Copil de 2 ani, filmat de tatăl său în timp ce târăște un piton viu pe iarbă

Un copil de doi ani a fost filmat în timp ce trăgea un piton viu pe iarbă, încercând să-l scoată din grădină. Micuțul este chiar fiul celebrului prezentator TV din Australia, Matt Wright, cel care se luptă cu crocodilii. El și-a filmat fiul în timp ce voia să scoată din curte un piton lung de doi metri, scrie The Independent. Copilul a apucat curajos șarpele cu ambele mâini și a început să tragă de el pentru a-l duce în iarbă. Matt Wright stătea lângă el și îl încuraja, în timp ce filma totul. Vezi imaginile și citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel