Ingrediente pentru rețeta cu pâine
5 căni de făină
½ cană de zahăr
3 linguriţe praf de copt
1 linguriţă sare
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 cană de grăsime vegetală specială pentru produse de panificaţie/patiserie/brutărie - opțional
2 pacheţele de drojdie uscată
- ½ de cană cu apă caldă
- 2 căni de lapte bătut
Mod de preparare
Amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea şi bicarbonatul de sodiu, apoi adaugă grăsimea vegetală (opțional) - va face ca aluatul să devină foarte pufos. Separat, mixează drojdia cu apa caldă, apoi cu laptele bătut. La final, alătură cele două compoziţii şi amestecă. Aluatul se pune într-un castron acoperit bine cu o folie de plastic şi se lasă la frigider pentru minimum opt ore!
Unge tava cu ulei de măsline sau tapeteaz-o cu hârtie de copt, apoi întinde aluatul în ea. Ulterior, las-o la dospit, acoperită cu un prosop pentru o oră. Între timp, preîncălzeşte cuptorul la 230 de grade Celsius. După ce aluatul a crescut, presează cu degetele formând adâncituri din loc în loc. Opţional, poţi adăuga ulei de măsline, rozmarin, piper, oregano, busuioc, felii uscate sau proaspete de roşii, ceapă sau usturoi, notează divahair.ro.
Ține pâinea în cuptor 15-20 de minute, până se formează o crustă aurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol