Paine din făină de greier, în supermarket
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Pâinea cu făină de greieri va fi comercializată, pentru prima dată, într-un lanț de supermarketuri. Finlanda o comercializează de anul trecut.

Pâine pe baza de făină de greieri, nu este o noutate, însă acum se pare că se face pasul de la experiment la comercializare în masă. Primul lanț de supermarketuri care va expune la vânzare pâne cu făină de greieri este Penny Market, iar decizia a fost luată, deocamdată, doar pentru Cehia, potrivit radio.cz. În fiecare pânie va exista o cantitate de aproximativ 200 de greieri și va costa 50 de coroane. Făina obținută după uscarea insectelor conține mai multe proteine decât pâinea din făină albă. 

Finlanda a comercializat încă de anul trecut

 Organizația Națiunilor Unite pentru Hrană (FAO) a lansat, încă din 2013, un program prin care se încurajează consumul de insecte. Explicația oferită este că acest tip de hrană poate reprezenta o soluție pentru alimentația planetei în viitor, pentru că este ieftină și ecologică. Prima țară care a comercializat produse de panificație pe bază de făină de greieri a fost Finlanda, iar la scurt timp s-au conformat și alte state europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel