Păduri curate. Finlandezii îi răspund lui Trump
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
#rakefinlandgreatagain - Finlanda
#rakefinlandgreatagain - Finlanda
Finlandezii îi răspund lui Trump, care i-a dat ca exemplu în ce priveşte curăţarea pădurilor.

Finlandezii s-au grăbit să posteze pe Twitter fotografii care-i arată în diferite ipostaze cu greble - sau chiar aspiratoare - prin pădure, după ce preşedintele american Donald Trump a afirmat că statul California ar trebui să înveţe de la ţara scandinavă cum să se apere de incendiile forestiere, relatează luni Reuters şi AFP.

Într-o vizită efectuată sâmbătă în zonele afectate de cel mai devastator incendiu de pădure din istoria Californiei, Trump a declarat presei că finlandezii petrec 'foarte mult timp greblând şi curăţând şi făcând tot felul de lucruri' pentru a elibera solul pădurilor. Trump a indicat că a evocat acest subiect în convorbirile sale cu omologul său finlandez Sauli Niinisto. În ce-l priveşte, Niinisto a precizat pentru ziarul Ilta Sanomat că a discutat cu Trump despre sistemul finlandez de monitorizare a incendiilor forestiere, dar nu a venit vorba despre greblarea pădurilor.

Sute de finlandezi au postat ulterior pe Twitter poze în care dau cu grebla prin pădure sau în propriile grădini, cu hashtag-ul #rakefinlandgreatagain (aluzie la sloganul lui Trump Make America Great Again).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel