Data actualizării:
Data publicării:

Pădure pusă la pământ în Cheia. Costel Alexe: 50.000 mc de arbori sănătoşi

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Facebook, Costel Alexe
Sursa: Facebook, Costel Alexe
Costel Alexe a fost la Cheia, în judeţul Prahova, acolo unde o pădure de 80 de hectare a fost pusă la pământ.

"Am fost astăzi la Cheia, județul Prahova, acolo unde peste 80 de hectare de pădure, reprezentând cca 50.000 metri cubi, au fost doborâte de vânt în luna februarie. România, asemenea multor țări din Europa Centrală, se confruntă periodic cu fenomene meteo extreme, viscol, rafale puternice de vânt, zăpadă abundentă, intemperii care lasă zeci de mii arbori culcați la pâmânt în pădurile de rășinoase, mii de hectare dezgolite și un peisaj dezolant", transmite Costel Alexe, ministrul Mediului.

"Vă asigur că vom monitoriza exploatarea"

"Imaginați-vă că în următoarea perioadă (câteva luni, depinde de pașii legali care sunt prevăzuți: raport, avize, licitații, etc) din zona Cheia vor pleca, în funcție de locația celor care și-au adjudecat licitațiile publice, peste 50.000 metri cubi de arbori care erau verzi, sănătoși, dar care au căzut răpuși de vânt și trebuie extrași pentru a proteja restul pădurii!

Câte camioane? Câte transporturi? În cât timp? Câte avize? Asta nu știu, dar vă asigur că pe www.inspectorulpadurii.ro vor fi toate datele, transparent și la îndemâna oricui. Vă asigur că prin Direcția Silvică și Garda Forestieră vom monitoriza atent exploatarea pentru a ne asigura că se respectă cadrul legal", a scris Costel Alexe pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel