Pact național pe transporturi. Drulă: O formă de construcție unde politicienii să aibă mai puțin control, profesioniștii să își facă treaba
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
România se confruntă cu o situație deloc favorabilă în ceea ce privește infrastructura de transport în totalitatea ei: rutieră, feroviară, navală sau aeriană. Cătălin Drulă, președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, a fost întrebat dacă un pact național pe transporturi ar putea reprezenta o soluție.

„De o gândire pe termen lung este nevoie. Desigur, putem discuta despre orice fel de pact, dar părerea mea este că voința politică în partidele PNL și PSD - o să fiu sincer și direct - nu există pentru așa ceva!”, a spus Cătălin Drulă, președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților.

Ulterior, a venit cu argumente pentru declarația sa: „Este mult prea mare tentația și văd mai degrabă importanța instituțională și banii care sunt în jurul acestui Minister decât o formă de construcție unde politicienii să aibă ceva mai puțin control, dar niște profesioniști să își facă treaba.”

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „UPGRADE ROMANIA: ESTE NEVOIE DE UN PACT NAȚIONAL DE TRANSPORTURI”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora, DefenseRomania, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

 


Upgrade România: Este nevoie de un pact național de transporturi. Dezbatere DC News

 

Românii sunt cetățenii cei mai nemulțumiți de infrastructura țării lor. Dacă la nivel global aproximativ o treime din respondenţi se declară nesatisfăcuți în legatură cu infrastructura țării lor, 76% dintre români spun că sunt foarte nemultumiți sau destul de nemulțumiți cu infrastructura din România. Acestea sunt rezultatele unui studiu desfăşurat de compania de cercetare de piaţă Ipsos în 28 de ţări din întreaga lume.

Infrastructura rutieră bate pasul pe loc de ani buni, când vine vorba de transportul maritim la nivel național există multe oportunități de care statul și companiile private ar putea să se bucure, însă, din păcate, acest domeniu este la fel de slab dezvoltat precum cel feroviar.

România are un total de 21 aeroporturi, însă 7 dintre ele nu deservesc în prezent zboruri comerciale. Comparativ cu piața de transport aerian al altor membre ale Uniunii Europene, România se plasează mult sub medie, în special când comparația se face la numărul de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel