Pachetul nouă din drepturile de televizare va reveni TVR, celelalte cinci costă 70 de milioane de euro, afirmă şeful LPF
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dragomir
dragomir

" Nu se va mai face nicio licitaţie pentru vânzarea drepturilor TV , gata, a fost licitaţie. În momentul de faţă pot să spun că pachetele rămase nu se mai vând. Cu excepţia pachetului 9 pe care îl vom da TVR-ului cu 3,5 milioane de euro pe sezon", a spus oficialul Ligii.

Dragomir a explicat că pachetele 3, 4, 5, 6 şi 7 vor fi vândute prin încredinţare directă.

"Restul de cinci pachete o să le dăm probabil prin încredinţare directă unei televiziuni. Toate costă 70 de milioane de euro pe trei ani", a precizat Dumitru Dragomir.

Surse din cadrul LPF au declarat, marţi, agenţiei Mediafax că preşedintele Dumitru Dragomir a început deja negocierile pentru cedarea pachetelor 3,4, 5, 6 şi 7 cu RCS&RDS, companie care deţine drepturile de difuzare a partidelor Ligii I până la finalul actualului sezon.

Săptămâna trecută, TVR s-a arătat dispusă să ofere un milion de euro pe sezon competiţional pentru a achiziţiona de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) pachetul numărul 9 de meciuri din Liga I, au declarat pentru Mediafax surse din Televiziunea Publică. TVR este interesat să achiziţioneze de la LPF pachetul numărul 9 cu meciuri din Liga I, pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014.

La licitaţia organizată de LPF, luni, preţul de pornire pentru pachetul 9 de meciuri din Liga I - destinat TVR - a fost de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

Însă, Societatea Română de Televiziune (SRTv) nu a participat la licitaţia organizată luni de LPF pentru drepturile TV ale meciurilor din Liga I.

Numai trei pachete au fost adjudecate luni, dintre cele nouă scoase la licitaţie de LPF. Astfel, RCS&RDS a câştigat primul pachet de meciuri din Liga I scos la licitaţie de Liga Profesionistă de Fotbal, Romtelecom, pe cel de-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitând nimeni.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, după încheierea licitaţiei, că participanţii s-au înţeles înainte şi a precizat că Adunarea Generală a ligii va stabili dacă se va organzia o altă licitaţie sau meciurile nu vor mai fi scoase la vânzare.

"Adunarea Generală va lua în calcul încă o licitaţie sau nu se vor transmite aceste meciuri. V-aţi înţeles bine, ne-aţi tras-o de data aceasta, dar cine râde la urmă, râde mai bine. Oricum este bine că am vândut şi trei pachete, vă felicit încă o dată, sunt sigur că veţi veni şi data viitoare la o altă licitaţie, dacă o vom face. Nu ştiu ce va hotărî Adunarea Generală, drumul e lung. E clar că vor să scadă din preţul pachetelor, dânşii sunt cu banii, noi suntem cu produsul, nu ştiu dacă mă aşteptam la aşa ceva. E normal şi ce fac ei, şi ce facem noi", a spus Dragomir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel