Data publicării:

Pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci. REȚETA bucătarului Vlăduț, de neratat!

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci, rețeta bucătarului Vlăduț
Pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci, rețeta bucătarului Vlăduț

Dacă nu știți ce să mai pregătiți, Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, vă vine în ajutor cu rețeta „Pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci”.

Alegeri prezidentiale 2024

Pachețelele de primăvară sunt de fapt rulouri din foi de plăcintă umplute cu carne tocată și ciuperci, prăjite în ulei și servite cu un delicios sos tzatziki.

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă

Pentru umplut:
1 kg carne tocată de porc
250 gr ciuperci champignon
250 gr ciuperci portobello
1 legătură de ceapă verde
1 ceapă roșie
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
1 linguriță pastă de tomate
ulei
1 cartof fiert

Pentru sos tzatziki:
400 gr iaurt grecesc
1 castravete
3-4 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
sare, piper

Mod de preparare 

Mai întâi, se prepară umplutura, care trebuie să se răcească înainte de a umple foile de plăcintă cu ea. Se pune o tigaie cu ulei la încins și se adaugă carnea tocată împreună cu ciupercile și ceapa uscată, de asemenea tocate. Se lasă să fiarbă carnea înăbușită în zeama de la ciuperci, pentru a nu ieși prea uscată. Când se mai evaporă din sucul de la ciuperci, se adaugă condimentele și pasta de tomate, doar atât cât să coloreze ușor compoziția.

Se lasă compoziția de carne cu ciuperci la temperat. Apoi, se adaugă ceapa verde, tocată, și celelate verdețuri, tocate mărunt. Se omogenizează bine.

Se desfac foile de plăcintă și se grupează câte trei. Se ung între ele cu puțin ulei, apoi se adaugă compoziția de carne și ciuperci și se împachetează ca sarmalele.

Pachețelele de primăvară se rumenesc în ulei încins. Se pot prepara și la cuptor.

Cum se prepară sosul tzatziki

Se taie castravetele și se îndepărtează partea cu semințe. Restul se tocă mărunt sau se dă pe răzătoare. Usturoiul se curăță și se pisează cu sare. Apoi se freacă cu ulei de măsline, ca pentru mujdei, notează a1.ro. Se amestecă usturoiul cu iaurtul și răzătura de castravete și se potrivește gustul cu sare și piper. Se mai adaugă și puțin mărar tocat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel