Pachețele de iarnă, pe bază de foi de plăcintă. Rețetă pentru toată familia
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat rețeta „Pachețele de iarnă”.
Pachețelele de iarnă sunt foarte crocante la exterior și suculente la interior.
Ingrediente pentru Pachețele de iarnă
1 pachet foi de plăcintă
500 grame piept de pui
1/2 fir de praz
1 rondea de ghimbir
2 morcovi
1 lămâie
puțină cepșoară
sare
piper
puțin ulei
Pentru sos
1 borcan de sos dulce-acrișor
2 mere
1 ardei iute
puțin unt
Mod de preparare
Pieptul de pui împreună cu prazul, ghimbirul și morcovii se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să se pătrundă, apoi se scot și se lasă la scurs. Atenție: prazul trebuie scos mai din timp, pentru că acesta se pătrunde foarte repede.
După ce se răcesc ingredientele, se toacă mărunt, respectiv se dau pe răzătoare morcovii, se adaugă și puțină cepșoară tocată, se mai asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie. Cu acest amestesc sunt umplute foile de plăcintă, așezate câte două și unse cu ulei între ele. Se împachetează ca și sarmalele și se prăjesc în ulei încins, sau se coc în cuptorul încins, unse cu ulei pe deasupra.
Pentru sos, se curăță merele și se călesc în puțin unt, apoi se adaugă în sosul dulce-acrișor, încălzit în prealabil. Se adaugă și puțin ardei iute, potrivit a1.ro. Pachețelele de iarnă se servesc cu acest sos, calde sau reci, după preferințe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News