Data publicării:
Păcăleala din farfurie. Frauda alimentară din România
Românii sunt păcăliți în fiecare zi că mănâncă preparate de patiserie cu produse lactate, însă ultimele controale ale inspectorilor de la Protecția Alimentară au scos la iveală că 80% dintre restaurantele și patiseriile care prepară astfel de produse își mint clienții.
Preparatele conțin mai multe grăsimi hidrogenate decât produse lactate.
Astfel, autoritățile au hotărât să dea o nouă lege, pentru a scoate falsurile de pe piață. Ministerul Agriculturii vrea o lege care să nu mai păcălească oamenii.
Invitat la Realitatea TV, Dorin Cojocaru, președinte al Patronatului Român din Industria Laptelui (APRIL), consideră că trebuie informat consumatorul cu privire la conținutul alimentelor.
"Peste 90% din produsele falsificate sunt de proveniență Polonia, Danemarca, Grecia, Ungaria. Am sesizat Ministerul Agriculturii în iunie 2018, în care spuneam despre alimentația publică din magazine, patiserii, cofetarii, restaurante. S-au făcut 30 de zile controale. Legea laptelui, care este în proiect acum, vizează producătorii exclusiv români de lapte și lactate, nu are nicio treabă cu domeniul alimentației publice. Este ca și cum ai spune că legea laptelui va rezolva problema traficului din București", a declarat Dorin Cojocaru.
CITEȘTE ȘI Orban, despre "taxa pe lăcomie": Nicio banca nu va mai putea face profit
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News