PAȘTI 2018, REȚETĂ de PASCĂ. Cea mai delicioasă rețetă de PASCĂ tradițională, cu aluat de cozonac
PAȘTI 2018, REȚETĂ de PASCĂ. Cea mai delicioasă rețetă de PASCĂ tradițională, cu aluat de cozonac Pasca tradițională este nelipsită de pe masa de Paști.
PAȘTI 2018, REȚETĂ de PASCĂ. Cea mai delicioasă rețetă de PASCĂ tradițională, cu aluat de cozonac Oricine poate face PASCĂ, dacă este atent la ingrediente și la detaliile în ceea ce privește timpul de preparare și coacere.
INGREDIENTE PASCĂ ALUAT
500 grame făină
120 grame zahăr
250 ml lapte
50 de grame de unt topit amestecat cu 50 de ml ulei
2 gălbenușuri
coaja de la o lămâie
10 grame de drojdie uscată
o esență de vanilie
un praf de sare
INGREDIENTE PASCĂ UMPLUTURĂ
400 grame de brânză dulce de vaci
2 ouă
3 linguri de zahăr
100 grame stafide
3 linguri de griș
coaja de la o lămâie
2 plicuri de zahăr vanilat
1 esență de vanilie
MOD DE PREPARARE PASCĂ
PAȘTI 2018, REȚETĂ de PASCĂ. Cea mai delicioasă rețetă de PASCĂ tradițională, cu aluat de cozonac Se prepară maiaua: se pune drojdia, o lingură de făină, una de zahăr, amestecați și adăugați lapte, tot aproximativ o lingură, amestecați bine, mai adăugați puțină făină și lapte.
Făina se cerne, pentru avea un aluat aerat și a elimina eventualele impurități.
Laptele trebuie să fie cald, dar nu fierbinte. Zahărul se pune în lapte, se amestecă pentru omogenizare.
PAȘTI 2018, REȚETĂ de PASCĂ. Cea mai delicioasă rețetă de PASCĂ tradițională, cu aluat de cozonac Se adaugă maiaua peste făina cernută, apoi gălbenușurile, esența de lămâie, coaja de lămâie, amestecați. Se adaugă laptele puțin câte puțin.
Adăugați sare, untul amestecat cu ulei, tot puțin câte puțin. Aluatul trebuie să fie moale și lipicios.
Îl lăsați să crească pentru aproximativ o oră.
MOD DE PREPARARE UMPLUTURĂ PASCĂ
Se amestecă toate ingredientele menționate pentru umplutură.
PAȘTI 2018, REȚETĂ de PASCĂ. Cea mai delicioasă rețetă de PASCĂ tradițională, cu aluat de cozonac După ce aluatul crește, îl scoateți din bol. Folosiți puțin ulei pe mâini pentru a nu se lipi aluatul. Împărțiți aluatul în două. O parte va fi pentru bază. Din cealaltă parte faceți trei șnururi pe care le împletiți.
Într-o tavă rotundă unsă cu unt puneți hârtie de copt. În ea puneți jumătate din aluat pentru bază, pe care o întindeți. Pe margini puneți împletitura, iar în mijloc umplutura. Pentru o culoare frumoasă, bateți un ou și cu o pensulă dați pe deasupra preparatului înainte de coacere. Nu se mai lasă să crească.
O lăsați la cuptor aproximativ 45 de minute, la foc mediu.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News