PAȘTI 2018, REȚETĂ de PASCĂ. Cea mai delicioasă rețetă de PASCĂ tradițională, cu aluat de cozonac Oricine poate face PASCĂ, dacă este atent la ingrediente și la detaliile în ceea ce privește timpul de preparare și coacere.
INGREDIENTE PASCĂ ALUAT
500 grame făină
120 grame zahăr
250 ml lapte
50 de grame de unt topit amestecat cu 50 de ml ulei
2 gălbenușuri
coaja de la o lămâie
10 grame de drojdie uscată
o esență de vanilie
un praf de sare
INGREDIENTE PASCĂ UMPLUTURĂ
400 grame de brânză dulce de vaci
2 ouă
3 linguri de zahăr
100 grame stafide
3 linguri de griș
coaja de la o lămâie
2 plicuri de zahăr vanilat
1 esență de vanilie
MOD DE PREPARARE PASCĂ
PAȘTI 2018, REȚETĂ de PASCĂ. Cea mai delicioasă rețetă de PASCĂ tradițională, cu aluat de cozonac Se prepară maiaua: se pune drojdia, o lingură de făină, una de zahăr, amestecați și adăugați lapte, tot aproximativ o lingură, amestecați bine, mai adăugați puțină făină și lapte.
Făina se cerne, pentru avea un aluat aerat și a elimina eventualele impurități.
Laptele trebuie să fie cald, dar nu fierbinte. Zahărul se pune în lapte, se amestecă pentru omogenizare.
PAȘTI 2018, REȚETĂ de PASCĂ. Cea mai delicioasă rețetă de PASCĂ tradițională, cu aluat de cozonac Se adaugă maiaua peste făina cernută, apoi gălbenușurile, esența de lămâie, coaja de lămâie, amestecați. Se adaugă laptele puțin câte puțin.
Adăugați sare, untul amestecat cu ulei, tot puțin câte puțin. Aluatul trebuie să fie moale și lipicios.
Îl lăsați să crească pentru aproximativ o oră.
MOD DE PREPARARE UMPLUTURĂ PASCĂ
Se amestecă toate ingredientele menționate pentru umplutură.
PAȘTI 2018, REȚETĂ de PASCĂ. Cea mai delicioasă rețetă de PASCĂ tradițională, cu aluat de cozonac După ce aluatul crește, îl scoateți din bol. Folosiți puțin ulei pe mâini pentru a nu se lipi aluatul. Împărțiți aluatul în două. O parte va fi pentru bază. Din cealaltă parte faceți trei șnururi pe care le împletiți.
Într-o tavă rotundă unsă cu unt puneți hârtie de copt. În ea puneți jumătate din aluat pentru bază, pe care o întindeți. Pe margini puneți împletitura, iar în mijloc umplutura. Pentru o culoare frumoasă, bateți un ou și cu o pensulă dați pe deasupra preparatului înainte de coacere. Nu se mai lasă să crească.
O lăsați la cuptor aproximativ 45 de minute, la foc mediu.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- La mesele festive scăpăm „ca vaca-n cucuruz” și apoi ne întrebăm de ce ne-am îngrășat. Dr. Doru Negru: Păi ați alergat mai mult de Paști?
- Circulăm într-o junglă. Mesajul unui expert auto: Cifrele ne arată că trebuie să știi să te aperi
- Cum te prind criminaliștii doar după scris. Comisar-șef: Activitatea este exclusiv umană