Tânărul care este extrem de pasionat de bucătărie ne-a explicat cum trebuie pregătit un astfel de preparat.
"Acest preparat este superb pentru o masă de familie, mai ales dacă vă place carnea suculentă, bine făcută care literalmente cade de pe os. Pregătirea acestuia este simplă, legumele sunt fierte cu carnea și sosul evoluează în mod natural", a spus Alexandru Iacob pentru DC News.
VEZI ȘI: Paște 2014: O rețetă Masterchef: Cozonacul, înlocuit cu o delicatesă
Rasolul de miel – patru bucăți; ulei de măsline – două lingurițe.
Ingrediente: Un morcov mare, o ceapă, o legătură cimbru, un sfert de țelină tăiată cubulețe, două căpățâni de usturoi tăiat fin, două foi de dafin, trei linguri sos de roșii, trei pahare cu vin roșu, 500 ml supă de pui, trei crenguțe de rozmarin .
Mod de preparare: Se încălzește uleiul într-o tavă rotundă, de cuptor se adaugă morcovul, ceapă și țelină la foc mic, fără să se rumenească. Adaugă cimbrul, frunzele de dafin, usturoiul, pasta de tomate și vinul. Se fierbe până scade la aproximativ jumătate. Se încălzește, între timp, într-o tigaie mare la foc mediu – mare o lingură mare de ulei și se adugă rasolul de miel. Se prăjește bine pe toate părțile 10-15 min. Preîncalziți cuptorul la 180 grade. Transferați rasolul în tavă cu legume și acoperiți cu supa de pui. Se bagă la cuptor până se frăgezește carnea, aproximativ două ore.
Mielul se servește cu mult rozmarin, tocat fin și sos Somon fume cu dressing ușor din brânză de capră (patru porții).
Descriere: Sosurile cremoase pe bază de brânză albastră au fost întotdeauna populare, dar alte brânzeturi sunt acum utilizate pe scară largă. Brânză de capră este un bun exemplu, în rețeta noastră, servit cu somon fume.
Ingrediente: Brânză de capră cremoasă 100 g Patru lingurițe oțet de zmeură, patru linguri cremă de brânză, cinci lingurițe ulei de măsline, o lingură muștar Dijon 350g, somon fume, rucola 30 g.
Cu trei sferturi din brânză de capră într-un blender, adăugați oțetul, smântâna, ulei de măsline, muștar și se lasă până devine un sos omogen și cremos. Se condimentează cu sare și piper. Arânjați somonul pe patru farfurii de servire. Puneți un mic buchet de rucola în centrul fiecărei farfurii și stropiți cu sosul cremos. Se presară brânză de capră mărunțită rămasă pe partea de sus a fiecărei salate. Se stropește cu ulei de măsline și se servește imediat.
VEZI ȘI: Paște 2014: Câștigătoarea Masterchef propune o rețetă delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Vremea de Florii, 1 mai şi Paşti. ANM a venit cu prognoza completă
- Horoscop 29 aprilie - 5 mai cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o furtună săptămâna următoare
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- BANCUL ZILEI: Sughițul...
- Marina Almășan, plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu. Toate detaliile, într-un interviu pentru Spectacola.ro
- "Şi l-aţi omorât, în mod barbar, pe Ceauşescu". Dan Ciachir, moment de calmitate și ropote de aplauze: "A fost condamnat după propriul său Cod penal"
- Burduja a rupt gura târgului. Cum a venit să-și depună candidatura pentru Primăria Capitalei (FOTO+VIDEO)
- Adrian Elicopter de Luptă, student la Academia de Poliție, după scandalul cu bătaia: Mi-am riscat poziția de student / Toți care mă acuză de violență fizică să nu uite că totul a început la Nuba
- "Make Europe Great Again (MEGA)", prima zi. Declaraţii împotriva Ursulei von der Leyen şi un avertisment. "Anul răspântiilor"
- Reţetă pentru o catastrofă. Vânătoarea de ouă de lângă Bacău se putea termina tragic