Ovidiu Ușvat, pe urmele idolilor săi: Pe la 9-10 ani îi imitam pe Amza Pellea în Nea' Mărin și pe Florin Piersic în Mărgelatu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ovidiu Ușvat
Sursă foto: Facebook Ovidiu Ușvat
Ovidiu Ușvat este actor al Teatrului EXCELSIOR, unde îl puteți vedea în „Familia Addams”, „Arlecchino și pierdutele iubiri”, „Minunata Lume Nouă”, dar și în „Jucării pierdute”, proiectul său artistic de suflet pe care l-a adus pe scenă din drag pentru fiul său, Filip. 

SPECTACOLA: Cine eşti tu, Ovidiu?

OVIDIU UȘVAT: „Cine sunt eu?
Sunt cuget și durere
Sunt resărire de putere
Sunt patimă și dor nespus
Sunt om la început și mai presus”
Fragment din „Cine sunt eu” de Stenlian Stancu  

SPECTACOLA: Cum ai ales Actoria şi când ai ştiut că acesta este drumul potrivit pentru cariera ta?

OVIDIU UȘVAT: Eram în clasa a IV-a când profesoara de franceză a intrat în clasă și a întrebat cine o ajută cu un rol mic într-o piesă de teatru pentru copii. M-am oferit voluntar cu gândul că serviciul făcut profesoarei de franceză îmi va aduce pe viitor o notă mai mare decât obișnuitul 7. Așa l-am cunoscut pe domnul Ștefan Lupu ( Un „lup” mai bătrân, nu cel de la Mic) care mi-a devenit profesor de Teatru la Centrul Județean Cultural Dâmbovița. A fost o perioadă în care jucam în spectacole de teatru, mergeam la festivaluri și eram protagonist al unei emisiuni pentru copii de la un post local de televiziune. Prin clasa a VII-a eram deja hotărât că ăsta este drumul pe care îl voi urma.

SPECTACOLA: Ce actori ai admirat, la început de drum, ce modele ai urmat?

OVIDIU UȘVAT: Sunt mulți… pe la 9-10 ani îl imitam pe Amza Pellea în Nea' Mărin și pe Florin Piersic în Mărgelatu. Îmi plăceau și Șerban Ionescu, George Mihăiță, Dem Rădulescu, e greu sa nu ai un sentiment de admirație atunci când crești cu filmele lor.

SPECTACOLA: Cum a fost parcursul tău profesional până la Teatrul EXCELSIOR şi ce s-a schimbat de când eşti actor angajat al acestei instituţii?

OVIDIU UȘVAT: Parcursul meu profesional oarecum se confundă cu perioada petrecută la EXCELSIOR. Pentru că, în 2010 când am devenit actor al Teatrului EXCELSIOR eram încă în anul doi de masterat.

„Am doar câteva regrete de ordin financiar în legătură cu roluri din reclame”

SPECTACOLA: Care este rolul care a contribuit cel mai mult la maturizarea ta profesională?

OVIDIU UȘVAT: Toate! Eu cred că fiecare rol în parte contribuie într-o oarecare măsură la formarea maturității profesionale sau a „bagajului”.

SPECTACOLA: Rolul preferat?

OVIDIU UȘVAT: Nu am un rol preferat sau mai bine zis nu visez la un rol anume. Tânjesc după întâlniri cu oameni „frumoși”, implicați și dedicați, care vor naște roluri memorabile.

Citește continuarea pe SPECTACOLA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel