Ovidiu Puțura, adus cu mandat la DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura a fost adus, marți, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, cu mandat, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres . Numele lui Ovidiu Puțura (PNL) a fost vehiculat de presă în trecut drept potențial ministru al Justiției, variantă care însă nu s-a confirmat.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Ovidiu Puţura a fost citat într-un dosar în care este suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită. Faptele ar avea legătură cu soluţionarea unui dosar civil şi cu posibile intervenţii în sprijinul unei persoane care voia să dobândească, în urma unui concurs, calitatea de notar stagiar. În cel de-al doilea caz, Ovidiu Puţura ar fi promis că, din funcţia pe care o deţinea atunci în Ministerul de Justiţie sau printr-un funcţionar, poate influenţa membrii comisiilor de examinare de la Camera Notarilor Publici.

Ovidiu Puțura a fost numit în ianuarie anul trecut la conducerea Consiliului de Administrație al companiei CFR. Ministerul Justiţiei explica la acel moment că Ovidiu Puţura poate fi, în paralel, şi secretar de stat în MJ şi membru în consiliul de administraţie al unei regii autonome, respectiv al CFR, după ce Guvernul a aprobat un memorandum în acest sens. 

Ovidiu Puţura a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei în 24 februarie 2014, funcţie pe care o ocupa din 17 mai 2012. Anterior, Puţura a fost judecător şi director la Direcţia de contencios administrativ din Ministerul Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel