Ovidiu Dranga, ambasador în Japonia: Cel mai bun partener al României trebuie să fie România însăși, o Românie care să-și promoveze eficace interesele
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ambasadorul Ovidiu Dranga a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Japonia, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Țării:

„Stimați compatrioți, distinși reprezentanți ai comunității românești din Japonia, am vorbit de parteneri și parteneriate ale României. Sunt convins de valoarea și de beneficiile lor și sunt mândru că la realizarea câtorva dintre ele am avut sau voi avea privilegiul să contribui direct.

Dați-mi voie să cred că, totuși, cel mai bun partener al României trebuie să fie România însăși. Dacă mă veți întreba cel fel de Românie, vă răspund că mă gândesc în principal la o Românie mai aproape de cetățenii săi, unde cei plecați să dorească să se întoarcă sau să investească oricând, O românie demnă, care crește și se întărește sustenabil alături de aliați și prieteni cărora le-am câștigat încrederea și respectul, care va urmări mereu să valorifice, îndrăzneț și pragmatic, toate oportunitățile, promovându-și eficace interesele, o România condusă cu pricepere și patriotism inteligent de lideri convingători și credibili a căror legitimitate să izvorască în primul rând din calitatea propriilor idei, abilități și realizări, capabili să înțeleagă complexitatea societății românești și să rezolve problemele.

Mă gândesc, de asemenea, la o România a solidarității, încrederii și coeziunii sociale, o Românie a certitudinii că șansa fiecăruia de a reuși este garantat de instituții solide, într-o societate competitivă care prețuiește valorile adevărate și recompensează performanța reală. Mă gândesc la o România e pluralismului, a toleranței și a diversității, o Românie în care sentimentul identității naționale să dea un impuls decisiv modernizării și să ofere garanția unui nivel ridicat de ambiție al țării, pregătind-o pentru momentele în care va fi nevoie de noi sacrificii, o Românie în care aspirațiile individuale se reconciliază permanent cu binele public și scopul general al progresului și bunăstării.

Doamnelor și domnilor, dragi români, la această aniversare mă gândesc la o Românie în care valorile tradiționale sunt recuperate, reconsiderate și promovate împreună cu imperativele modernității, o Românie pentru care recunoștința față de înaintași și eroi, moderația, apartenența la comunitate și unitatea sunt la fel de importante ca inovarea, inițiativa sau responsabilitatea civică și se potențează reciproc într-un demers integrator de coabitare politică emanând energie, dinamism și curaj. La mulți ani, România! La mulți ani, români!“, a transmis Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Japonia.

VEZI ȘI     -     Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Cernăuți. Depuneri de flori la monumentul lui Mihai Eminescu / galerie foto

Ciucă: Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre

Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în faţa tricolorului, transmite prim-ministrul Nicolae Ciucă, într-un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României.

'La 104 ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfăşurare la graniţa de Est şi un obiectiv naţional către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spaţiul Schengen. Şi acum, ca şi la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda naţională sunt siguranţa, stabilitatea şi modernizarea României. Faţă de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme şi dezvoltare, precum şi protecţia oferită de NATO, cea mai puternică alianţă militară din istorie', a scris premierul, joi, pe pagina sa de Facebook.

El spune că 'avem astăzi datoria de a depăşi orice diferenţe de suprafaţă şi a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes naţional, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine' (citește continuarea AICI).

VEZI ȘI     -    1 Decembrie. Parada militară de Ziua Naţională a României, la Arcul de Triumf - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel