OUG stare de alertă. CCR, decizie, după sesizarea Avocatului Poporului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Avocatul Poporului a transmis o sesizare către CCR privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului care reglementează starea de alertă. Ce s-a decis, acum.

Curtea Constituţională a rămas în pronunţare pe sesizarea trimisă de Avocatul Poporului. Şedinţa publică de judecată s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, în sală fiind prezenţi doar preşedintele CCR, Valer Dorneanu, un magistrat asistent, precum şi reprezentanţii Avocatului Poporului şi Ministerului Public, scrie Agerpres.

Sesizarea ridică o excepţie de neconstituţionalitate referitoare la OUG nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

Ce spune Avocatul Poporului

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Avocatul Poporului, delegarea unor atribuţii de legiferare către autorităţi administrative având ca finalitate restrângerea exerciţiului unor drepturi sau libertăţi fundamentale încalcă principiul separaţiei puterilor, precum şi prevederile constituţionale potrivit cărora Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel