OUG privind IJ. Toader: Am cerut CSM!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi că a cerut în două rânduri Consiliului Superior al Magistraturii să organizeze o şedinţă de plen pentru avizarea ordonanţei de urgenţă care reglementează conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare, iar aceştia i-ar fi răspuns că nu se poate întruni cvorumul.

'Întrebaţi CSM-ul, care mi-a dat în scris că nu putem întruni cvorumul pentru a ţine şedinţă de plen, ceea ce înseamnă că i-am întrebat. Şi i-am întrebat chiar în două rânduri şi am primit scris: nu putem avea cvorum pentru şedinţă de plen să dăm avizul', a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei. Mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au trimis o scrisoare Avocatului Poporului prin care îi solicită acestuia să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa de urgenţă care reglementează conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare. Cei şapte membri semnatari ai scrisorii consideră că există riscul ca ordonanţa să fie declarată neconstituţională 'cu consecinţa compromiterii unor anchete disciplinare vizând magistraţi sau a altor tipuri de verificări şi controale ce ţin de competenţa Inspecţiei Judiciare'.

Pe 6 septembrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind completarea articolului 67 din Legea 317/2004 privind CSM, pentru asigurarea interimatului conducerii Inspecţiei Judiciare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel