OUG pentru taxă clawback. Costache: "S-a neglijat politica medicamentului"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Victor Costache a  anunțat modificări în ceea ce privește taxa clawback, subliniind că până la finele anului va fi aprobată o Ordonanță de Urgență, astfel încât clawback să fie predictibilă pentru anul 2020.

„O regândire (a taxei clawback, n.r.). În ultimii ani s-a neglijat politica medicamentului. Mai mult s-a vorbit. Peste 2.000 de medicamente au dispărut din România, știți foarte bine. Noi vom face această actualizare cu inflația, iar până la sfârșitul anului se va da o Ordonanță de Urgență pentru o taxă de clawback predictibilă pentru 2020", a declarat Victor Costache la Digi24, citează Mediafax.

Înțelegere cu producătorii și importatorii de medicamente

Ministrul Sănătății a mai anunțat o înțelegere cu producătorii și importatorii de medicamente astfel încât 100 de molecule noi care să fie aduse din nou pe piața din România la fiecare 3-4 luni.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu spus: „Știți foarte bine că taxa clawback era variabilă și asta era problema cea mai mare pentru toți. Va fi predictibilă și de aici înțelegerea cu producătorii de medicamente".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel