OUG Legile Justiţiei. Augustin Lazăr, prima reacţie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr
Procurorul general Augustin Lazăr a declarat că ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei a creat numeroase probleme funcţionale pentru parchete. 

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marţi, că ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei a creat numeroase probleme funcţionale pentru parchete, în special pentru DNA, iar Ministerul Public analizează suspiciunile de neconstituţionalitate pentru a se adresa Avocatului Poporului, instituţie care poate sesiza Curtea Constituţională. 

"Această ordonanţă de urgenţă a creat numeroase probleme funcţionale pentru parchete, în special pentru DNA, inclusiv suspiciuni de neconstituţionalitate, care sunt în curs de analiză. Soluţiile vor fi identificate în zilele următoare. Studiem suspiciunile de neconstituţionalitate ale noului act normativ, pentru a ne adresa instituţiei Avocatului Poporului, care poate sesiza Curtea Constituţională a României", a afirmat Lazăr, pentru Agerpres. 

Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei a fost publicată în Monitorul Oficial, marţi, la o zi după ce a fost adoptată în şedinţa de Guvern. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, la Palatul Victoria, că Guvernul a adoptat această ordonanţă. 

El a precizat că, în primul rând, "se măreşte vechimea necesară în profesie, în magistratură, pentru cei care vor dobândi funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de prim-adjunct şi de adjunct al acestuia, funcţiile de conducere de la DNA şi DIICOT, care în prezent este de 8 ani şi durata minimă, vechimea, va fi de 15 ani". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel