OUG Legile Justiției, declarații Toader. Cătălin Rădulescu: M-a neliniștit
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu
Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a avut prima reacție după declarațiile făcute de Tudorel Toader cu privire la adoptarea Ordonanței de Urgență privind modificările aduse legilor Justiției.

Cătălin Rădulescu mărturisește că este mulțumit de declarațiile ministrului Tudorel Toader în legătură cu modificările legilor Justiției, dar este neliniștit de răspunderea magistraților, subiect dezbătut și în Parlament.

Ceea ce am auzit acum din partea ministrului Justiției sigur că mă mulțumește, dar nu are nicio legătură cu ceea ce auzisem noi în spațiul mediatic vizavi de modificările care apăruse în ordonanță. Mă refer la stoparea detașărilor, cu care nu am fost de acord nici eu și nici marea majoritate a colegilor mei. Vizazi de pensionarea procurorilor, mi s-a părut forțat pentru că anul trecut se ajunsese la termenul de 20 sau 25 de ani de pensionare și nu s-au pensionat decât aproape 10 sau 15% din cei care ajunseseră la termenul de pensionare. Nu era așa o mare derivă în sistemul judiciar.

Ceea ce m-a neliniștit a fost răspunderea magistraților pe care noi am dezbătut-o în Parlamentul României și pe care am scos-o într-o formă care era în regulă. Prin modificarea propusă de ministrul Justiției mi s-a părut nefirească., a spus deputatul Cătălin Rădulescu prin intermediul unei convorbiri telefonice la România TV.

Vezi și: OUG Legile Justiției. Tudorel Toader, primele declarații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel