OUG legi Justiție. Orban, scrisoare către Comisia de la Veneţia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat marţi că se lucrează la o scrisoare de informare adresată Comisiei de la Veneţia pe tema ordonanţei de urgenţă privind legile justiţiei, în paralel cu elaborarea sesizării care va fi trimisă Avocatului Poporului.

'Suntem în curs de elaborare, identificăm temeiurile de neconstituţionalitate care vor sta la baza sesizării. (...) Sper ca în cursul zilei de mâine să finalizăm documentul şi să apucăm să-l trimitem către Avocatul Poporului. De asemenea, o să începem să lucrăm la o scrisoare de informare către Comisia de la Veneţia, pentru ca să ştie aceşti experţi independenţi că imaginea şi prestigiul lor au fost folosite într-un mod pervers pentru a justifica nişte modificări care, de fapt, sunt contrare sensului recomandărilor care urmează să fie dezbătute în cadrul Comisiei de la Veneţia', a declarat Orban într-o intervenţie telefonică, scrie Agerpres.

Moțiune cenzură

Întrebat dacă opoziţia intenţionează să iniţieze o moţiune de cenzură pe tema modificărilor aduse legilor justiţiei, liderul liberal a răspuns că se caută momentul cel mai potrivit pentru ca un astfel de demers să aibă succes.

'Opoziţia are la îndemână o singură moţiune de cenzură pe sesiunea parlamentară. A depune o moţiune de cenzură care să nu aibă măcar câteva elemente care să ne dea convingerea că avem şanse să treacă moţiunea de cenzură înseamnă a trage un glonţ în gol. (...) Chiar astăzi am avut o consultare cu parteneri din opoziţie în care am discutat şi de această eventualitate şi vom face o evaluare, să vedem în ce măsură există vreo şansă pentru ca să treacă o moţiune de cenzură', a precizat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel