Ouă de ciocolată Kinder Surprise, retrase de pe piață, după ce zeci de copii mici s-au infectat cu salmonella
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ouă de ciocolată Kinder Surprise, retrase de pe piață, după ce zeci de copii mici s-au infectat cu salmonella / Foto: Pexels, de Dziana Hasanbekava
Ouă de ciocolată Kinder Surprise, retrase de pe piață, după ce zeci de copii mici s-au infectat cu salmonella / Foto: Pexels, de Dziana Hasanbekava
Aproximativ 57 de persoane, majoritatea copii mici, s-au infectat cu salmonella, după ce au mâncat ouă de ciocolată Kinder Surprise.

Alertă alimentară în Marea Britanie. Aproximativ 57 de persoane, majoritatea copii mici, au fost infectate cu salmonella într-un focar asociat cu ouăle de ciocolată Kinder Surprise.

Agenția pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie (FSA) a declarat că produsele au fost retrase din cauza unei “legături potențiale cu un focar de salmonella” în care au fost descoperite 57 de cazuri, dintre care puțin peste trei sferturi sunt copii cu vârsta de până la cinci ani, scrie Sky News.

Ferrero, care deține brandul Kinder, a rechemat loturile de ouă individuale de 20g și pe cele care vin în pachete de trei, cu o dată de valabilitate cuprinsă între 11 iulie 2022 și 7 octombrie 2022.

Reacția producătorului

Producătorul de ciocolată a spus că ouăle au fost produse în Belgia.

Compania a declarat într-o declarație: „Ferrero cooperează cu Agenția pentru Standarde Alimentare din Regatul Unit și cu Autoritatea pentru Siguranța Alimentară din Irlanda cu privire la o posibilă legătură cu un număr de cazuri raportate de salmonella. Deși niciunul dintre produsele noastre Kinder lansate pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella și nu am primit plângeri ale consumatorilor, luăm acest lucru extrem de în serios, deoarece îngrijirea consumatorilor este prioritatea noastră principală. Luăm extrem de în serios chestiunile legate de siguranța alimentelor și ne cerem scuze sincer pentru această problemă”.

Alerta, la doar câteva săptămâni înainte de Paște

Rechemarea produselor vine cu doar câteva săptămâni înainte de Paște, când Ferrero ar fi sperat probabil la o creștere a vânzărilor.

Confirmând retragerea, FSA a spus: „Acest lucru este în legătură cu o potențială legătură cu un focar de salmonella. Un număr dintre aceste cazuri au fost copii mici. Pentru a reduce riscul apariției oricărei boli ulterioare, consumatorii nu ar trebui să mănânce produsele enumerate în alerta de retragere, iar părinții sau tutorii copiilor ar trebui să urmeze sfaturile privind riscurile infectării cu salmonella”.

Totodată, clienții au fost avertizați că dacă au cumpărat ouă de ciocolată Kinder Surprise să nu le mănânce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel