Otita externă. Cum îți protejezi urechile după înot sau bălăceală
Otita externă este una dintre cele mai frecvente probleme cu care te poți confrunta după o partidă de înot sau o simplă bălăceală. Iată cum îți protejezi urechile de această neplăcere.
În primul rând pentru că este foarte dureroasă, iar apoi pentru că nu mai ai voie să faci baie, trebuie să ai mare grijă să te ferești de otită.
Înotul în piscină sau în mare poate duce la inflamarea canalului auditiv, cauzând otita externă.
În bazinele de înot, chiar dacă apa este curăţată frecvent şi se folosesc substanţe dezinfectante, anumite microorganisme, cum sunt stafilococii, streptococii si pneumococii, nu sunt anihilate complet. Odată pătrunși în conductul auditiv, microbii găsesc un mediu prielnic de dezvoltare şi provoacă inflamaţia ţesutului, adică otita.
Otita externă: simptome
- dureri persistente ale urechii
- scurgeri de lichid din ureche
- slăbirea auzului
- senzaţia de ureche înfundată
Dacă prezinţi simptomele otitei, prezintă-te cât mai repede la medic, pentru a trata rapid boala.
Cum te fereşti de otită externă
Conform principiului, întotdeauna este mai bine să previi decât să tratezi, primul lucru pe care îl poţi face pentru a-ţi proteja urechile de otită este să eviţi înotul pe sub apă. Cu cât urechile se udă mai puţin în interior, cu atât şansele de a dezvolta inflamaţia sunt mai mici.
Dacă, totuşi, eşti pasionat de înot şi faci scufundări, este bine să-ţi protejezi urechile cu ajutorul unor dopuri speciale pe care le găseşti în farmacii.
După ce ieşi din apă, este recomandat să-ţi speli urechile cu apă curată şi să le ştergi uşor cu colţul unui prosop. Încearcă să nu foloseşti beţişoare, întrucât le poţi introduce prea adânc în canal şi poţi favoriza apariţia complicaţiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News